kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gaziosmanpaşa'da patlama: 1 ölü

Yeni Haber
Gaziosmanpaşa'da 5 katlı bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. ..
Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1110/2 sokaktaki bir binada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü.

İtfaiyeye saat 13.33'de doğal gaz patladığı ihbarı yapıldı ve ihbarın gelmesiyle, Gaziosmanpaşa itfaiye grubu 6 araç 22 personelle 13.34'de hareket ederek 13.37'de olay yerine gelip müdahaleye başladı.

Patlama ile birlikte 5 katlı binan ilk iki katında yangın başladı. Beş katlı binanın 5'inci katında mahsur kalan 15 vatandaş olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede tahliye edildi.

Patlamayla birlikte alarma geçen İstanbul İtfaiyesi saat 13:40'da Bağcılar 4 araç, 14 personel, Eyüp, 4 araç 12 personel, Bayrampaşa 1 araç, 3 personel ile kurtarma ve söndürme çalışmalarına katıldı. İGDAŞ acil ekipleri de olay yerine giderek gazı kesti ve güvenlik önlemleri aldı.

Olaya ilk müdahale eden ekipler 1 vatandaşı ölü 11 vatandaşı da yaralı olarak hastanelere sevk etti.

İlk belirlemelere göre; patlamanın bir altyapı kuruluşunun yaptığı sokak kazısı sırasında, doğalgaz hattını deldiği belirlendi. Borudan sızan gazın apartmanın katlarına dolduğu ve bir süre sonra sıkışan gazın patladığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.