kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Biz milletin ne dediğine bakalım"

Yeni Haber
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, gazetecilerin soruları üzerine AKP'nin kapatılmasına ilişkin değerlendirirken "Biz milletin ne dediğine bakalım" dedi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonunun (TUSKON) 2. Olağan Genel Kurul toplantısı öncesinde Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, gazetecilerin soruları üzerine AKP'nin kapatılmasına ilişkin açılan davayı değerlendirdi.

TÜZMEN:"DEMOKRASİ ZORLU BİR MARATONDUR"

Bakan Kürşad Tüzmen, demokrasinin zorlu bir maraton olduğunu, yasama, yürütme ve yargı erklerinin uyumlu bir şekilde çalışabilmesi için Türkiye'nin belli bir gelir seviyesine ve belli bir bilgi birikimine ihtiyacı olduğunu söyledi. Asıl olarak bu birikimin yapılması gerektiğine inandığını ifade eden Tüzmen, bunun için de kişi başına düşen geliri ve ihracatı artırmak gerektiğini kaydetti. Tüzmen, "(Kişi başına geliri) 10 bin doların altındaki demokrasilerde bu tip sancılar yaşanır. Biz 15 bin dolarlar seviyesine getirdiğimiz zaman o sancıları yaşamayacağız" dedi. Siyaset yasakları getirilmesine yönelik bir soruya Tüzmen, "Biz işimize bakalım, yolumuza devam edelim. Gelir ve bilgi birikimini artıracak çalışmalara devam edelim" yanıtı verdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da, hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunu, "Egemenlik bila kaydı şartı milletindir. Dolayısıyla millet her şeyin çözümüdür" değerlendirmesi yaparken, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ise "Biz milletin ne dediğine bakalım" dedi.

(ANKA)