kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milletin iradesini hiçe saymak var mı?

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hakkında açılan kapatma davasını anımsatarak, ''16 milyon 500 bin insanın iradesini hiçe saymak var mı? Demokrasi dediğimiz şey, bu kadar ucuz mu? Bu millete böyle bir haksızlığı kimse reva göremez. Millet iradesi hiçe sayılarak hukuk tesis edilemez. Bu talihsiz girişimin hukuki zemini olmadığı gibi millet vicdanında da hiçbir meşruiyeti yoktur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Batman Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresine katıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Erdoğan, Türkiye'de demokratik reformlardan, hak ve özgürlük açılımlarından ve Türkiye'nin her gün itibar kazanmasından rahatsız olanlar bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti: ''Türkiye'de milli iradeye saygı göstermekte, demokratik standartları, çağdaş değerleri içine sindirmekte zorlananlar var. Türkiye'nin sağladığı güven ve istikrar ortamını bozacak adımları çekinmeden atanlar, sorumlu ve duyarlı bir davranış içinde değildir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir; Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaşlaşma hedefinden hiç kimse saptıramayacaktır. Türkiye'nin nice zorlukla elde ettiği kazanımları kimseye heba ettirmeyiz. Demokratik istikrarı kimseye bozdurtmayız. Türkiye'nin demokratik dönüşümüne ayak uyduramayanlar, demokratik kazanımlarını bu ülkeye çok görenler olabilir. Biz, demokratik yürüyüşümüze aynı kararlılıkla, aynı heyecanla devam edeceğiz.Biz yola çıkarken ne dedik, tıpkı Aşık Veysel gibi 'uzun, ince bir yoldayız, yürüyoruz gündüz, gece' dedik. 6,5 yıl geçti. Uzun ince bir yolda yürüyoruz, önümüze engeller çıktı, çukurlar çıktı, hepsini aştık. Bundan sonra da çıkacak, yine aşacağız, yine aşacağız. Çünkü 16 milyon 500 bin seçmen 22 Temmuz'da AK Parti'ye oy verdi. Bakın ben ailelerini konuşmuyorum, sadece seçmeni konuşuyorum. 16 milyon 500 bin insanın iradesini hiçe saymak var mı? Demokrasi dediğimiz şey, bu kadar ucuz mu?

Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir anlayıştır?

Sorumluluk duygusuyla hareket etmeyenlerin faturasını her seferinde bu millet ödemek zorunda bırakılamaz. Türkiye'nin demokratik saygınlığına gölge düşürenler, bu siyasi ve ekonomik istikrarı gözü kapalı tehlikeye atanlar bunun vebalini de taşıyacaktır. Bundan kaçamazlar.''

''TÜRK MİLLETİ DEMOKRATİK KAZANIMLAR İÇİN BEDEL ÖDEDİ''


Türk milletinin birçok badireyi atlattığını ve demokratik kazanımlar için bedel ödediğini belirten Başbakan Erdoğan, milletin ekonomik enkazın altından kalkarak, bu günlere geldiğini söyledi.Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu millete böyle bir haksızlığı kimse reva göremez. Millet iradesi hiçe sayılarak hukuk tesis edilemez. Bu talihsiz girişimin hukuki zemini olmadığı gibi millet vicdanında da hiçbir meşruiyeti yoktur. Milletimizi böyle garabetle, böyle bir ayıpla karşı karşıya bırakanlar, bunun utancını yaşamaktan kurtulamayacaklar. 22 Temmuz'da sizin sandıkta verdiğiniz temsil yetkisine bizim nasıl sahip çıktığımızı görüyorsunuz, sonuna kadar sahip çıkacağız.''

Konuşması sırasında salonda, ''vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin'' sloganları atılması üzerine Başbakan Erdoğan, ''Gerek yok, bazı insanlar vardır, kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır, görmezler. Gerek yok, gerek yok'' diyerek salondakileri susturdu.

Başbakan Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, AK Parti hakkında açtığı kapatma davasıyla ilgili olarak partililere şöyle seslendi: ''Benim sizden istediğim şudur, sakın ha oyunlara gelmeyeceksiniz. Sağda, solda şu söylenmiş, bu söylenmiş hiçbiri bizi ilgilendirmez. Çok açık, net söylüyorum, şu anda başlatılan sürecin sizin dünyanızda yeri olmasın, hiç yeri olmasın. Yere sağlam basacağız, yola öyle de devam edeceğiz.''

Konuşmasını, ''Gençler, 71 arkadaşımız hakkında dava açılmış veya açılıyor'' diye sürdüren Erdoğan, salondaki tepkiler üzerine, ''Gerek yok, gerek yok, hiç gerek yok. Biz 71 değiliz ki, evvel Allah sadece son seçimde 16 milyon 500 biniz'' dedi.

Erdoğan, ''Biz, Türkiye'yi Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyet hedefine doğru yaklaştırmak için gece gündüz çalışırken, halkımızın yaşam standardını yükseltmek için gayret gösterirken, birileri de çıkıyor, milletimizin kazanımlarını bir çırpıda heba etmenin yolunu arıyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Batman Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjisinin, gücünün ve geleceğinin gençlerde olduğunu vurgulayarak, siyasetin gençlerin enerjisi ve heyecanına daha fazla ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, 1980 öncesindeki gençlik olaylarına değinerek, geçmişteki olayları ciğeri yanarak hatırladığını, çok ağır bedeller ödendiğini, gençleri kutuplara bölerek Türkiye'nin onlarca yılının heba edildiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ne mutludur ki, bugünkü gençliğimiz karanlık hesaplaşmaların, köhnemiş siyasetin malzemesi olmaktan çıkmıştır. Bizim gençliğimiz, AK Parti gençliği elinde satırla, döner bıçağıyla dolaşan gençlik değil, taşla sopayla dolaşan gençlik değil. AK Parti gençliği bilgisayarla, modern Türkiye'nin geleceğini hazırlayan bir gençliktir. Kalemiyle, kitabıyla yarınların planlamasını yapan gençliktir. Çünkü bugün genç dimağların, genç beyinlerin enerjisini liyakatle siyasete taşıyan bir AK Parti var. AK Parti bu ülkenin, Türkiye sevdalısı genç ruhların gönlünden kopan bir partidir.''

''BİZDE İTİDAL VAR, AŞIRILIK YOK''

AK Parti dışında kadın ve gençlik kolları kongrelerini düzenli ve coşkulu bir şekilde yapan ikinci bir parti bulunmadığını kaydeden Erdoğan, AK Parti'nin bu yönüyle diğer partilerden ayrıldığını söyledi. Gençleri siyasete girmeye teşvik ettiklerini ve taşıdıklarını belirten Erdoğan, ''Ana kademelerimizde gerek erkekler, gerek kadınlar omuz omuza siyaset mücadelesi veriyorlar'' dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bu siyaset, Türkiye siyasetine merkezi koymuş olan bir anlayıştır. Türk siyasetinin merkezine oturan bir anlayıştır. Bu anlayış uçlara değil, merkeze yakın olanları çatısı altında toplayan bir anlayıştır. Bizde itidal vardır, aşırılık yok ve aşırılıklar biliyoruz ki hangisi olursa olsun zararlıdır. Ve o yüzden gençlerimize ısrarla aşırılığa prim vermeyin diyorum. AK Parti bütün gençliğimizi kucaklayarak Türkiye siyasetini geliştiren bir partidir.

Birleştirici siyasetimiz ile artık gençlerimiz toplumsal ayrılığın değil toplumsal mutabakatın ögesi haline gelmiştir. Bu gençlik, Türkiye'deki bütün illerimizle barışık bir gençliktir. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gören, demokrasiyi içine sindiren, vatanıyla, milletiyle, değerleriyle barışık bir gençliktir. Bu gençlik, tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyerek yarınlara yürüyen bir gençliktir.

Bu gençlik kardeşliğimizin, birliğimizin, barış üzerinde yaşamamızın en büyük teminatıdır.''

''İDEOLOJİK KAVGANIN TARAFI OLMAYIN''


Türkiye'nin bugün büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde yarınlara yürüdüğünü belirten Başbakan Erdoğan, ''Biz, Türkiye'yi Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyet hedefine doğru yaklaştırmak için gece gündüz çalışırken, halkımızın yaşam standardını yükseltmek için gayret gösterirken, birileri de çıkıyor, milletimizin kazanımlarını bir çırpıda heba etmenin yolunu arıyor'' diye konuştu.

Türkiye'nin imkanlarını ve kaynaklarını her geçen gün biraz daha güçlendirdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, dikenli yollardan, dikenli tarlalardan geçerek bugünlere geldiklerini söyledi.

Erdoğan, ''Türkiye'nin yaşadığı değişim ve dönüşüme, milletimiz değişim dönüşüm taleplerine bağlı olarak, zaman içinde bizlerde büyüdük, geliştik, bilmediklerimizi öğrendik. Ancak ilk gençlik yıllarımızdan bu yana bizim için değişmeyen tek şey büyük Türkiye rüyasını gerçeğe dönüştürmektir'' dedi.

Yüreğinin millete hizmet aşkıyla çarptığını belirten Başbakan Erdoğan, hizmet aşkıyla ve sorumlulukla yola devam ettiklerini kaydetti. Bu yolun ne kadar meşakkatli olduğunu bildiklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: ''Biz, bu topraklarda yetişen değerlerle ayakta durduk, durmaya devam edeceğiz. Ülkesine küsmüş, ülkesinden ümidini kesmiş gençleri anlayarak bugünlere geldik. Varsa bir dert, bu derdin dermanı, şifacısı olmaya var mısınız? Gelin kardeşlik bağlarını daha da geliştirelim, gelin bu ülkenin bütün türkülerine, bütün çiçeklerine, bütün renklerine birlikte sahip çıkalım. Sizlerden özellikle bir ricada bulunuyorum, lütfen üzerinde yaşadığımız bu toprakların değerini, kıymetini iyi idrak edin. Lütfen ülke içerisindeki ihtilafları derinleştirecek hiçbir provokasyonun, hiçbir kutuplaşmanın hiçbir ideolojik kavganın tarafı olmayın.''

''BİRİZ, BERABERİZ''

Gençlere büyük sorumluluklar düştüğünü anlatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin özleminin, ayrılık, nifak, hizip, zümre, kavim, kabile, sınıf, bölge, mezhep ve meşrep siyaseti değil, birlik siyaseti, milleti bir bütün olarak kucaklama siyaseti olduğunu vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin özleminin aynı zamanda Türkiye'nin her ilini, her bölgesini, her köyünü aynı ruhla sevme siyaseti olduğunu ifade etti. Konuşmasında daha önce üç kırmızı çizgi ilan ettiklerini ve dinsel, bölgesel, etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak herkesin bir, beraber ve bütün olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, ''Herkes kendi etnik kimliğini ifade etmekte serbesttir. Kimse ona karışamaz. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak biz biriz, beraberiz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla bunların hepsi bizim için birer zenginliktir'' diye konuştu. Kendileri için Akdeniz, Ege, Marmara neyse Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun da aynı değerde olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarında yapılan yatırımlarla bunun ispat edildiğini dile getirdi. 5 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine 8.5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Erdoğan, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana böyle bir şeyin görülmediğini söyledi.

''GÜNEYDOĞU BİR ŞANTİYE HALİNE GELECEK''


Konuşmasında, AK Parti Hükümetinin icraatından örnekler de veren Başbakan Erdoğan, okullarda dersliklerin sayısını artırdıklarını, adalet sarayları yaptıklarını ve 39 ilde üniversite kurduklarını hatırlattı.Başbakan Erdoğan, ''Yıl sonuna kadar üniversitesi olmayan il kalmayacak. Her ile üniversite açmak kolay ama bunları yürütmek zor. Hükümet olarak bizim görevimiz üniversiteleri açmak. Binalarını yapmak. Ama bundan sonra hoca yetiştirmek de YÖK'ün görevi. Onu da YÖK yapacak, olay bu'' dedi.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin 5 yılda tamamlanacağını kaydeden Erdoğan, Silopi ve Cizre barajlarının bitirileceğini, sulama kanallarının yapılacağını, yapımı devam eden yolların da tamamlanacağını dile getirdi.Başbakan Erdoğan, sınır bölgesindeki mayınlı arazilerin temizlenip bu topraklarda organik tarım yapılacağını da söyledi.

''Güneydoğu bir şantiye haline gelecek'' diyen Erdoğan, bölgeye 12 ila 15 katrilyon lira arasında değişecek bir yatırımı gerçekleştireceklerini ifade etti.

NOTLAR


Başbakan Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği, Siirt ve Batman programı için özel ''GAP'' uçağı ile bölgeye geldi.

Batman'da yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken Emniyet Genel Müdürlüğüne ait bir helikopter de kontrol uçuşu yaptı.

Başbakan Erdoğan, Gençlik Kolları Kongresi'nin yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na gelişinde vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı.Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Başbakan Erdoğan, çocuklara oyuncak araba, bebek ve akıllı ajanda dağıttı. Batman AK Parti Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde Başbakan Erdoğan'ın sözleri zaman zaman sloganlarla kesildi.

Başbakan Erdoğan, salona gelişinden itibaren yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşırken, ''AK Parti'ye uzanan eller kırılsın'', ''Yargıtay istifa'', ''Seninleyiz her zaman Recep Tayyip Erdoğan'', ''Kıskananlar çatlasın'', ''İnadına Erdoğan'', ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganları atıldı.

Kongreye, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ile bazı milletvekilleri de katıldı.

(AA)