kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şahin: Bu karar Türkiye'de yeni bir dönemi başlatacaktır

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyu, "Bu karar bana göre Türkiye'de yeni bir dönemi başlatacaktır" sözleri ile değerlendirdi.

"Bu dönem Türkiye'yi partiler mezarlığı olmaktan kurtaracak bir dönem olacaktır" diyen Bakan Şahin, "Partim kapatıldığı için değil, bu çağda bizim ülkemizde dünyanın düz olduğuna inananları gördüğüm için üzgünüm. Dünya dönüyor, yuvarlaktır diyenlerin, yaşama hakkı olmadığına inananların varlığını gördüğüm için üzgünüm" yorumunda bulundu.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, partisinin Antalya İlçe Başkanları Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Şahin, AK Parti'nin kapatılması yönünde Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyu değerlendirdi.

Bakan Şahin, AK Parti'nin kurulduğu 6 yıldan bu yana hizmet için odaklandığını belirterek, partilerinin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruyu şu sözlerle değerlendirdi: "Bu karar, bana göre Türkiye'de yeni bir dönemi başlatacaktır. Bu dönem özellikle siyasi partiler açısından Türkiye'yi antidemokratik uygulamaların odağı olmaktan kurtaracak bir uygulama olacaktır. Bu dönem Türkiye'yi partiler mezarlığı olmaktan kurtaracak bir dönem olacaktır. Bunun nasıl gerçekleşeceğini önümüzdeki günlerde milletçe hep birlikte göreceğiz."

Kendisine "Peki üzgün müsünüz?" diye sorulabileceğini söyleyen Bakan Şahin şöyle devam etti: "Üzgünüm. Ancak partimiz hakkında kapatılma davası açıldığı için üzgün değilim. Sadece bu çağda bizim ülkemizde dünyanın düz olduğuna inananları gördüğüm için üzgünüm. Dünya dönüyor, yuvarlaktır diyenlerin yaşama hakkı olmadığına inananların varlığını gördüğüm için üzgünüm. Adalet ve Kalkınma Partisi bu tür badireleri çok atlatmıştır. Bu badireyi de atlatacak ve daha da güçlü çıkacaktır."

Türkiye'de 2002 seçimlerine giderken de Anayasa Mahkemesi'nin önünde yine kendileri ile ilgili bir dava olduğunu, ancak AK Parti'nin 3 Kasım seçimlerinden zaferle çıktığını hatırlatan Şahin, "22 Temmuz seçimlerine giderken de bir anayasal süreci yaşadık. Yüzde 47'ye yakın oyla seçimlerden birinci çıktık. Şimdi yine Anayasa Mahkemesi'nin önünde bir dava var ve mahalli seçimlere gidiyoruz. Yüzde 50'nin üzerinde oy alarak bu seçimlerden çıkacağız. Dolayısıyla bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Şahin, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan müracaatta, siyasi yasak getirilmesi istenenler bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Ben o 71 kişinin kimler olduğunu bile merak etmiyorum. Çünkü ciddiye almıyorum. Türkiye bunları aşacaktır, hiç merak etmiyorum. Ben bu süreçleri çok yaşadım. Türkiye gerçekten tam demokrasiye geçecektir. Türkiye çağdaş ülkelerde olduğu gibi temel hak ve özgürlüklerin en geniş anlamda yaşandığı ülke haline gelecektir. Bütün bunlar bu süreci hızlandıracaktır" diye konuştu.

Bakan Şahin, kendilerine en büyük desteği DTP'nin verdiğinin hatırlatılması üzerine ise şöyle dedi: "Bu dava sebebiyle bıyık altından gülerek, ellerini ovuşturanların varlığını biliyorum. Ancak onlara kötü bir haberim var. Avuçlarını yalayacaklar."

CİHAN