kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Johanna Tukiainen

Model kardeşlere seks mesajı yaktı

Başbakan'ın eski sevgilisinin yatak sırlarını kaleme almasından sonra Finlandiya yeni bir siyaset-seks skandalıyla çalkalanıyor. Bu kez ipin ucundaki isim, Dışişleri Bakanı Kanerva.....
İskandinav ülkesi Finlandiya'nın çalkantılara, krizlere pek de alışık olmayan siyaset arenasında iş erkek politikacıların aşk hayatına gelince "icraatlar" ardı ardına geliyor. Halk aylardır Başbakan Matti Vanhanen'in internetten bulduğu, sonra da bir cep mesajıyla terk ettiği sevgilisi Susan'ı konuşuyor. Daha doğrusu terk edildikten sonra yazdığı ve Başbakan'la seks hayatını anlatan kitabı... Bu olayın yankısı sürerken, 4'lü koalisyon hükümetinin bir başka ismi, çapkınlıkta "sabıkalı" Dışişleri Bakanı skandal patlattı.

KADIN KOLLARINDAN TEPKİ
Ülkenin haftalık dedikodu dergisi Hymy, Dışişleri Bakanı llka Kanerva'nın geçtiğimiz ocakta tanıştığı Fin model ve dansçı Johanna Tukiainen (30) ve kız kardeşine 200'den fazla aşk ve seks mesajı attığını iddia etti. 2 çocuk babası dul bakan önce iddiaları reddetti. Ancak AB Dışişleri Bakanları'nın Belçika'daki toplantısı sonrası gazetecilere itiraf etti: "Evet haberler doğru..." Koalisyon ortağı muhafazakâr görüşlü Ulusal Koalisyon Partisi'nin lideri ve Finans Bakanı Jyrki Katainen "Bu konuyu görüşeceğim" dedi. Başbakan Vanhanen ise "Bu özel bir mesele. Kanerva iyi bir bakan" demekle yetindi. Bu, 60 yaşındaki bakanın ilk aşk skandalı değil. 2005'te genç bir kadına aşk mesajları yolladığı ortaya çıkan Kanerva, baskılar üzerine televizyona çıkarak halktan özür dilemişti. Partisinin kadın kolları başkanı Henna Virkkunen tepkisini "Geçmişten ders almamış" sözleriyle gösterdi.
Haberin fotoğrafları