kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 16 sanık dün sabah saatlerinde adliyeye getirildi.

İhale yolsuzluğunda Sedefçi'ye tutuklama

Murat SAVAŞ
Edirne'de belediye ihalelerinde yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan CHP'li belediye başkanı Hamdi Sedefçi, 7 kişiyle birlikte mahkemece tutuklandı. 8 kişi ise ifadelerinin ardından bırakıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
İhale yolsuzluğunda Sedefçi'ye tutuklama
Edirne'de suç örgütü kurup, belediyenin içme suyu şebekesinin dağıtımı ve belediye sarayının satışıyla ilgili ihalelere fesat karıştırdıkları ve rüşvet alıp verdikleri iddiasıyla, 'Arasta' adı verilen operasyonla gözaltına alınan 16 kişiden aralarında CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar dün sabah adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından 11 saat sorgulanan zanlılardan Belediye Başkanı Sedefçi, eski belediye başkan yardımcıları Cemil Erdoğan ve Mustafa Selçuk ile Abdullah Veli Aksaz, Talat Özcan, Mehmet Altunhan, Ali Fatih Şahin, Kemal Kurt ve Ümit Yeğin tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi. Nöbetçi mahkeme gece saat 01.00 sıralarında 9 kişiden aralarında Sedefçi'nin de bulunduğu 8 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Ahmet Özal, Hesap İşleri Müdürü Ruhi Takındı, Destek Hizmetleri Müdürü Kader Pajo, eski Satın Alma Müdürü Cevdet Girgin ile İbrahim Kıranlar, Önder Karahan, Hamid Çam ise savcılıkça serbest bırakıldı.

ŞARTNAMEYİ HAZIRLATTILAR
İddialara göre, ihaleyi kazanarak 30 yıllık su dağıtım imtiyaz hakkını elde eden konsorsiyumdaki şirketlerden, "Yerel Yönetim Altyapı ve Arıtma Yatırımları Şirketi"nin sahiplerinden Mustafa Selçuk, adamı Veli Aksaz'ı, "ihale şartnamesini kendilerine uygun olarak hazırlaması için" belediyeye danışman olarak soktu. Aksaz, şartnamenin içine "ön ödemeli sayaç" maddesi koyarak, ihaleye başka firmaların girmesini önledi. Bu hizmeti karşılığında da hesabına para yatırıldı. Yine iddiaya göre Selçuk, 6 ilin su dağıtım hakkı için de, komisyon alabilecekleri holdingler bulması için, arkadaşı Ahmet Özal'dan yardım istedi. İhale başına 700 bin YTL komisyon almayı planlayan Özal'ın, Selçuk'la Katar'da Emir Şeyh Hamd Bin Halife Alisani ile görüştüğü iddia edildi.