kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üniversitelinin cinsel deneyimi daha az çıktı

Kemal PEHLİVANOĞLU HABER MERKEZİ
Kırıkkale Üniversitesi'ndeki araştırmaya göre; 1060 öğrenciden 265'i cinsel ilişki yaşamış. Bu oran erkeklerde yüzde 33'ü kızlarda 11.4'ü buluyor..
Kırıkkale Üniversitesi'nde yapılan araştırmada görüşülen 1060 öğrenciden sadece 265'inin cinsel ilişki yaşadığı ortaya çıktı. Öğrencilerin sağlık riski oluşturan davranışlarını belirlemek amacıyla yapılan araştırmanın cinsellikle ilişkili bölümünde "Hiç cinsel ilişki yaşadınız mı?" sorusuna kızların yüzde 11.4'ü, erkeklerin de yüzde 33'ü "Evet" dedi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selda Hızel Bülbül tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları Amerikan Pediatri Akademisi'ne ait bilimsel derginin Ocak 2008 sayısında yayımlandı.

İLK DENEYİM YAŞI 18
Kırıkkale Üniversitesi'nde okuyan 684 erkek ve 376 kız öğrencinin katılımıyla yapılan araştırma, öğrencilerin ilk cinsel deneyimlerini ortalama 18 yaş civarında yaşadığını ancak cinsel ilişkiye girme yaşının 10-13 yaş aralığına kadar indiğini de gösterdi. Erkeklerin yüzde 18.9'u cinsel ilişki sırasında korunmadığını ifade ederken kızlarda bu oran yüzde 14'te kaldı. Korunma yöntemi konusunda kız öğrencilerin ağırlıklı olarak gebelik önleyici hap, erkeklerin ise kondom tercih ettiği belirlendi. Araştırmanın bir başka sonucuna göre ise öğrencilerin yüzde 35'i sigara içiyor. Erkek öğrencilerin yüzde 27'si kızların ise yüzde 18'i alkol alıyor. Yine erkek öğrencilerin yüzde 8.7'si, kız öğrencilerin ise yüzde 3.6'sı eroin, kokain ya da ecstasy türü madde kullanıyor.