kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Cheney, 20 Mart'ta Türkiye'ye geliyor
ABD'NİN 5 Kasım'daki Beyaz Saray görüşmesinin ardından başlattığı istihbarat desteğinin ardından başlayan yeni süreç Washington-Ankara-Bağdat trafiğini hızlandırırken, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney de önümüzdeki hafta Ankara'ya gelmeye hazırlanıyor. Bush yönetiminin Irak harekâtına karar veren beyin takımında olan Cheney, 16 Mart'ta başlayacak gezisi çerçevesinde Umman, Suudi Arabistan, İsrail, ve Türkiye'yi ziyaret edecek. "ABD'nin anahtar ortaklarına" yapacağı bu ziyaret çerçevesinde Cheney'nin Ankara ziyareti için öngörülen taslak program ise 20-21 Mart. Ancak ABD tarafı henüz bu tarihi teyit etmedi.

Barzani: Ziyaret yeni bir adım olsun
KÜRT
yönetiminin başkanı Mesud Barzani, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Türkiye ziyaretinin iyi ilişkiler için atılmış bir adım olmasını ümit ettiklerini söyledi. Kara harekatını da eleştiren Barzani "Biz, tüm komşu ülkelere ve Arap ülkelerine barış elimizi uzattık. Maalesef bu el geri çevrilmiştir. Buna rağmen, biz barış elimizi uzatmaya devam edeceğiz" dedi.

Bağış: Bu balayı değil, ortaklık
AK
Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Türkiye'nin ABD'den istihbarat desteği aldığını belirterek "Bu balayı değil, stratejik ortaklık ilişkisidir" dedi. Geçtiğimiz hafta ABD Kongresi'deki bir oturumda ve Princeton Üniversitesi'nde konuşan Bağış "Eşkıya PKK'nın dünyadaki desteğinin sıfıra indiğini söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Erdoğan'a mektup: Davayı geri çek
DANİMARKA'DAKİ çeşitli partilerden 33 belediye başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Ortak mektupta, Başbakan Erdoğan'dan, 56 DTP'li belediye başkanının Roj TV'nin kapanmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e gönderdiği mektup üzerine açılan davanın geri çekilmesi istendi.

Şırnak dağlarında PKK'ya kıskaç
ŞIRNAK'TA
3 gün önce Kuzey Irak'tan sızan 20 teröriste yönelik operasyonlar devam ediyor. Komandolar, Cudi, Küpeli, Herekol ve Kato dağları ile Bestler-Dereler bölgesinde teröristleri arıyor. Bu arada Elazığ'ın Palu ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki Şakiran Yaylası'nda 40 teröristle de sıcak temas sağlandığı bildirildi.