kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dayak yediği Meclis'te omuzlarda uğurlandı

Ali EKEYILMAZ
1965'te TİP milletvekili olarak girdiği Meclis'te dayak yiyen Türk sosyalizminin duayenlerinden Sadun Aren için düzenlenen törene çok sayıda vekil katıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dayak yediği Meclis'te omuzlarda uğurlandı
Türk sosyalistlerinin duayeni Prof. Sadun Aren, 1965 yılında Türkiye İşçi Partisi TİP) milletvekili olarak girdiği ve Adalet Partisi milletvekilleri tarafından dövüldüğü Meclis'ten törenle, omuzlarda uğurlandı. Tören, sol mücadele içinde yer alan ama şimdi farklı partilerde bulunan siyasetçileri bir araya getirdi. Törenin en ilginç konuğu karşı saflarda yer alan Yaşar Okuyan'dı. Meclis Başkanı Köksal Toptan da törene katıldı.

AP'LİLER SALDIRMIŞTI
Törene SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Hikmet Çetin, DTP ve CHP'den eski ve yeni çok sayıda vekil katıldı. AK Parti'yi törende Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Zafer Üskül temsil etti. TİP'in oldukça çalkantılı geçen Meclis sürecinde Aren de, Çetin Altan'la birlikte dayak yemişti. Aren "Puslu Camın Ardından" isimli kitabında bu anısını şöyle anlatmıştı: "Çetin Altan 'Nâzım, Türkiye'nin en büyük şairidir' deyince kıyamet koptu. (...) Gece geç vakit AP'liler bizim tarafa doğru hücuma geçtiler. Çetin'in yerde tekmelendiğini gördüm. Birisi Nebioğlu'nu gırtlağına yapışmıştı. Birisi de benim gözüme yumruk attı."