kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Artık 'fast fitness'la form tutmak moda

Spor yapacak vakit bulamayanlar artık 'fast fitness'la form tutuyor. 30 dakikalık B-Fit sistemi ve Fast Gym Center'da uygulanan 8 dakikalık jet antrenmanlar özellikle çalışan kesime hitap ediyor..
Mayadrom Sports Center'ın yaptığı bir araştırmaya göre, Türkiye'de fitness sektörü son iki yılda yüzde 40 büyüme gösterdi. Bu durumun başlıca nedeni; insanların forma girmek istemeleri. Kimileriyse sosyalleşmek amacıyla kendilerini spor kulüplerine ve salonlarına atıyor. Peki ya yorucu hayat temposunda spora vakit bulamayanlar? Bu sorunun farkına varan işletmeciler, vakti sınırlı olanlara sundukları farklı seçeneklerle, spora olan ilginin giderek artmasını sağlıyor.

YARIM SAATTE BİTİYOR
Kilo vermek ya da fit bir vücuda sahip olmak için spor salonlarında uzun saatler geçiremeyecek olanlar için artık birçok seçenek var. Örneğin hidrolik makineler aracılığıyla kişinin kendi itme gücüne orantılı olarak vücudu çalıştıran B-Fit sistemiyle, sadece 30 dakikada sporunuzu tamamlayabiliyorsunuz. Böylece çalışan kadın öğle yemeği molasında bile günlük spor ihtiyacını karşılayabiliyor. Kas yapmaya yönelik olmayan bu sisteme, erkekler çok fazla ilgi göstermiyor. Bayilik sistemiyle hemen her semtteki apartman katlarında açılan B-Fit, daha çok yaşları 15 ile 80 arasında değişen kadınlar tarafından tercih ediliyor.

8 DAKİKACIK!
Eğer, "Spora ayıracak 30 dakikam bile yok" diyenlerdenseniz de, çok yeni bir yöntem artık İstanbul'da. Geçtiğimiz ay Nişantaşı'nda açılan Fast Gym Center, gün aşırı yapılan 8'er dakikalık jet antrenmanlarla fast-food gibi bir sistem olan fast sporu gündelik yaşamın bir parçası haline getiriyor. Özel makinesi sayesinde 1.5 saatlik antrenmanı 8 dakikaya sığdıran sistem, şirketin ortaklarından olan Enis Subaşı tarafından Amsterdam'da keşfedilmiş. Subaşı, "8 dakikalık sporla Türkiye'de asıl spor furyası şimdi başlıyor" diyor. Sistem daha çok, spor yapmak isteyen ama vakti olmayan ya da mutlaka egzersiz yapması gerektiğini bilen ama yapmaktan hoşlanmayan ve çalışan kesimden oluşan bir hedef kitleye hitap ediyor. Dışarıdan bakıldığında tembel işi gibi gözükse de, aslında o 8 dakikanın hakkını vermek için var gücünüzle çalışmanız şart! Az sürede, öz çalıştıktan sonra spor yapmanın verdiği huzurla, tazyikli su fışkırtan özel masaj yatağına yönelip orada 10 dakika rahatlayabiliyor ve güne zinde bir şekilde devam edebiliyorsunuz.

600 KALORİ YAKILIYOR
Sistemin en önemli özelliği metabolizmayı kısa sürede bir hayli hızlandırması. Öyle ki 8 dakikalık bu jet antrenman, tam 600 kalori yakılmasını sağlıyor. Spor tutkunlarının bu sisteme gösterdikleri ilgi, gün geçtikçe artıyor. (Yeni Aktüel)
Haberin fotoğrafları