kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kahkaha attıran bürokrat tanımı

Ergun AKSOY / ANKARA
Türkiye Belediyeler Birliği üyeleriyle birlikte dün Çankaya Köşkü'ne çıkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın üç ayrı ana başlıkla sıraladığı bürokratlar için yaptığı tanımlamalar Cumhurbaşkanı Gül'ü kahkahaya boğdu. Gül'ün "Doğru diyorsunuz Aytaç Bey" dediği tanımlamalar şöyle:

* Müsteşar ve genel müdürler: Taşranın işleriyle ilgilenmezler. Yönlerini bakanlara dönerler. Hep bakanlara bakarlar.

* Valiler ve kaymakamlar: Taşranın işleriyle ilgilenir gibi görünseler de gözleri ve kulakları hep Ankara'dadır. Yüzleri hep Ankara'ya bakar.

* Belediye başkanları: Bir gün Adana'nın bir dağ köyüne gittim. Köylülerden biri, 'Başkanım, başarınızın sırrı ne?' diye sordu. Ben de 'Bakkaldan bir yumurta getirin' dedim. Yumurtayı masada dik durdurmalarını istedim. Hemen hepsi denedi, dik durduramadı. 'Cambaza bakın' diyerek karşı tarafa bakmalarını istedim. Onlar bakarken ben elimi masaya vurdum. Döndüler, yumurta masada dik duruyor. İçlerinden biri 'Dik duruyor ama bu yumurta kırılmış' dedi. Kamuda bazı işlerde yumurtanın ucu kırılıyor. Anlayacağınız iş yaparken engellerle karşılaşıyoruz. Bazı kanunsuzluklar da olabiliyor.