kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Deniz Gezmiş'i övmekten dava

Yeni Haber
Hatırla Sevgili adlı dizi ile ilgi gören Deniz Gezmiş'i övdüğü gerekçesiyle eski milletvekili Mahmut Alınak hakkında dava açıldı. Alınak'ın, Kars'ta Cadde ve parklara, Deniz Gezmiş, Musa Anter ve Vedat Aydın'ın adının verilmesine ilişkin Kars Belediyesi'ne yaptığı talep üzerine dava açılması istendi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Alınak'ın Kars'ta yayınlanan bir gazeteye gönderdiği yazıda, Kars'ta bulunan Süleyman Demirel Caddesi'nin Deniz Gezmiş Caddesi, Mesut Yılmaz Parkı'nın da Musa Anter Parkı olarak değiştirilmesini istediği hatırlatıldı. Alınak'ın Kars'ta bulunan bazı cadde ve parklara da Vedat Aydın, Kemal Karabulut ve Oruç Sönmez'in adlarının verilmesini istediği belirtilen iddianamede, söz konusu isimlerin daha önce işlediği suçlar ve yargılamaları hatırlatıldı.


İddianamede, Alınak'ın ifadesinde Deniz Gezmiş'in haksız şekilde idam edildiğini, devletin Deniz Gezmiş'e özür borcu bulunduğunu söylediği de belirtildi. İddianamede, işledikleri suçların açıkça sıralandığı Deniz Gezmiş, Musa Anter, Vedat Aydın, Kemal Karabulut ve Oruç Sönmez'i alenen övdüğü belirtildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, Alınak'ın bu talebinden dolayı TCK'nın suç ve suçluyu övmek suçlarını düzenleyen 215. maddeden yargılanmasını talep etti. TCK'nın 215. maddesi suç ve suçluyu övenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

(ANKA)