kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ZANLILAR DA AĞIR YARALI... Başlattıkları çatışmada kendileri de ağır yaralanan Halil İbrahim Aktaş ve kardeşi Mehmet Aktaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Arazi çatışmasında üç ölü, iki yaralı

Mehmet E. GÜZBEY SABAH
Afyon'da evleri aynı bahçenin içinde bulunan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada üç kişi öldü, iki kişi ağır yaralandı..
Afyonkarahisar'da akraba olan ve evleri de aynı bahçede bulunan iki aile arasında, arazi meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışmada aynı aileden 3 kişi öldü. Olay önceki gün Çobanlar ilçesinde meydana geldi. Yaklaşık 10 yıldır ilçelerinde bulunan bir araziyi paylaşamayan iki ailenin mensupları, karşılıklı olarak, "hayvanlarının birbirlerinin tarlalarını işgal ettiği" iddiasıyla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine evde bulunan pompalı tüfeği alan Halil İbrahim Aktaş (32) ile kardeşi Mehmet Aktaş (24), amcalarının kızı olan Esma Gedik (40), eşi Bedrettin Gedik (48) ile oğlu Ahmet Gedik'e (16) ateş açtı. Gedik ailesi de kendilerine açılan ateşe karşılık verdi. Çatışmada Bedrettin ve eşi Esma Gedik olay yerinde, lise birinci sınıf öğrencisi oğulları Ahmet Gedik ise hastanede yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Halil İbrahim Aktaş ve kardeşi Mehmet Aktaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

YILLARIN KAVGASI
Aile büyüklerine ait olan araziyi yıllardır paylaşamayan ve bu konuda sık sık tartışan iki ailenin 4 ay önce de kavga ettiği ve aile büyüklerinin araya girmesiyle olayın kapandığı öğrenildi. Olayın ardından ilçede jandarma ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Jandarma olayın meydana geldiği bölgeye hiç kimseyi yaklaştırmazken, ilçe giriş çıkışlarını da kontrol altında tutmaya başladı.
Haberin fotoğrafları