kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"İstemediğimiz halde polemiğe çekildik"

ANKA
Yeni Haber
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, muhalefet ile TSK arasında başlayan polemikle ilgili olarak, "Hiç istemediğimiz halde bir polemiğin içine çekildik" dedi.

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Terörle Mücadele Merkezi toplantısı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen davette gazetecileri sorularını yanıtladı. Gazetecilerin muhalefet ile TSK arasında yaşanan polemiğe ilişkin sorusu üzerine Orgeneral Büyükanıt, "Hiç istemediğimiz halde böyle bir polemiğin içine çekildik. Ben mahalle kabadayısı değilim. Ağzımdan isim çıkmadı. Bu polemiğe girmek istemiyorum" dedi.

"ATOM BOMBASI TERÖRİSTLERİN ELLERİNE GEÇERSE NELER YAPMAZLAR"

Büyükanıt, gazetecilerin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Türkiye ziyaretini sorması üzerine "Yorum yok. 3 Mart'ta açıklama yaptım polemiğe girmiyorum. Söylemediğim şeyleri söylemiş gibi çıktı. Bu çok yanlış. Türkiye'ye ne faydası olur. Hakikaten çok üzülüyorum. Ben Pakistan'dayken karikatür krizi çıkmıştı. Orada teröristlerin neler yaptığını gördük. Atom bombası ellerine geçse neler yapmazlar. Bunu sadece Türkiye değil tüm dünyanın dikkatini çekmek isterim" dedi.

Büyükanıt, Terörle Mücadele Merkezi toplantısı açılış konuşmasında Pakistan'a dikkat çekerek, yönetimin değişmesi halinde atom bombasının bir terör örgütünün eline geçeceğini belirtmişti.

"ABD İLE İSTİHBARAT PAYLAŞIMINDA SORUN YOK"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ABD'den Pakistan konusu ile ilgili görüşme talebi olduğunu belirtirken, ABD ile istihbarat paylaşımında da hiçbir sorun olmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Merkez Orduevi'nde yapılan resepsiyonda gazetecilerin Pakistan konusu ile ilgili sorularını yanıtladı. Orgeneral Büyükanıt, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile görüşüp görüşmediği yönündeki soruya "Talep geldi. Geldiğine göre görüşmekte fayda var" yanıtını verdi.

ABD ile sınır ötesi operasyona ilişkin istihbarat paylaşımı konusunda sorun olup olmadığı yönündeki bir başka soruya ise Orgeneral Büyükanıt, "İstihbarat paylaşımında hiçbir sorun yok. Yalan mı söyleyeyim, sorun var mı diyeyim. Askeri alanda hiçbir sorun yok" sözleriyle yanıtladı.

"TERÖRİSTLERİN ELİNE NÜKLEER SİLAH GEÇMESİNDEN KORKUYORUM"

Pakistan ile ilgili ısrarlı sorula muhatap kalan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, bölgedeki istikrarın önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"İktidar o olsun bu olsun önemli değil. Önemli olan sükunetin sağlanması. (Taliban'ı kastederek) ellerine nükleer silahın geçebileceğini değerlendiriyorum. Bundan korkuyorum. Pakistan halkı kardeşimiz. Sokakta ben türküm dediğinizde o anda iş biter. (Taliban'ı kastederek) çoğunluğu Pakistan sınırında."