kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ahmet Özal, serbest bırakıldı

CHA
Yeni Haber
Arasta Operasyo'nu kapsamında İstanbul'da gözaltına alınarak Edirne'ye getirilen Ahmet Özal, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında yaptığı açıklamada, olayın tamamen siyasi olduğunu, bunun da siyaset yolunda kendisini daha kararlı hale getirdiğini belirten Ahmet Özal, Anavatan Partisi Genel Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Edirne'de başlatılan Arasta Operasyonu kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden 7'si savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılanlar arasında Ahmet Özal da bulunuyor. Aralarında Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 9 kişi ise tutuklanam talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Adliye çıkışında açıklama yapan Ahmet Özal, "Bu durum beni daha da güçlendirdi. Siyasete girme tereddütünü birkenara bırakarak siyasete girme azmimi güçlendirdi. Edirne'de kaldığım iki gün içerisinde gördüm ki bu olaylar siyasi bir konu ve farklı boyutları var. Bu olayların arkasında garip ilişkiler var. Bu olay birdaha gösterdi ki, haklıların hakları mutlaka veriliyor. Emniyet ve adliye çalışanlarına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ahmet Özal aracına doğru hareket ederken, Anavatan Partisi Genel Başkanlığı aday olacağını açıkladı. Ahmet Özal, açıklamalarının ardından, kendisinin kullandığı aracı ile adliyeden ayrıldı.

07 Aralık 2008 Cuma günü başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan toplam 16 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.