kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

OKS'ye başvurular başladı

Yeni Haber
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı ve bu yıl sonuncusu yapılacak Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk (DPY-B) Sınavı başvuruları bugün başladı. Başvuru süresi 28 Mart'ta sona ererken, sınav 8 Haziran 2008 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak.

2008-2009 öğretim yılında fen Anadolu liseleri, Anadolu öğretmen, Anadolu meslek, Anadolu teknik, Anadolu imam-hatip, sosyal bilimler liseleri ve sağlık meslek liselerinde öğrenim görmek isteyenlerin katılacağı OKS'ye başvurular başladı.

Polis kolejinde öğrenim görecek öğrenciler ile Türkiye Özel Okullar Birliği'ne bağlı merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan özel okulların öğrencileri ve parasız yatılı okumak isteyen 8. sınıf öğrencileri de bu sınava başvuracaklar. Başvurular 28 Mart 2008 Cuma gününe kadar yapılabilecek.

SINAV ÜCRETİ 20 YTL

OKS, DPY-B ve Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'na başvuracak adayların 20 YTL sınav ücretini 10- 28 Mart 2008 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığıyla yatırmaları isteniyor.

Adaylar, ayrıca başvuru döneminde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet, fotokopi giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 2 YTL ödeyecekler. Sınav ücreti 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren adaylardan ise alınmayacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Veliler, adayın T.C. kimlik numarasıyla bankaya sınav ücretini yatıracaklar. Sınav ücreti yatırılan adaya ait banka dekontu okul müdürlüğüne teslim edilecek ve başvuru çıktısı alınacak. Adaylar, OKS ile birlikte DPY-B veya Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'na başvuruda bulunacaksa; başvuru ekranından katılmak istediği sınavları işaretleyecek, bilgilerini kontrol edecek ve okul müdürlüğü elektronik onaylama yapacak.

Onaylanan başvurunun 2 nüsha çıktısı alınacak. Alınan çıktılar imzalandıktan sonra biri veliye verilecek. Açık İlköğretim Okulu öğrencileri ise başvuru yapabilmek için bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra Açık İlköğretim Okulu müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmesi gerekiyor.

Sınav giriş belgeleri ise 29 Mayıs 2008 tarihinden itibaren adaya teslim edilecek. 8 Haziran 2008 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak olan OKS 120 dakika sürecek.

(ANKA)