kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Yıldırım

Alevilerden suç duyurusu

ANKA
Aleviler, Danıştay'ın zorunlu din dersiyle ilgili kararını eleştiren Bakan Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacak..
Alevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, Danıştay'ın zorunlu din derslerini "hukuka aykırı" bulan kararını uygulamayacağını bildiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını söyledi. Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun "dini konularda bize sorulmalı" açıklamalarını da hatırlatarak, Bardakoğlu hakkında da "Görevi kötüye kullanma ve laik topluma yönelik bozguncu davranışlarından" ötürü şikâyetçi olacaklarını açıkladı.

'HERKES DAVA AÇMALI'
AİHM başta olmak üzere en üst mahkemelerin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin uygulamada "İslam din eğitimine" dönüştüğüne karar verdiğini belirten Yıldırım şunları söyledi: "Mahkemeler, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin inanç özgürlüğü ilkelerine göre anne ve babaların talebi ve onayı olmaksızın din eğitimi verilemeyeceğine hükmetmiştir. Bu durumda Alevi anne baba dava açmış olmakla birlikte uygulamadan rahatsız olan Sünni kökenli Atatürkçü, demokrat, laik ve cumhuriyetçi velilerin de din eğitimine karşı dava açmaları önemlidir."