kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mustafa Koç ile Sergio Marchionne 450 milyon Euro’luk krediyi sarılarak kutladılar.

Tofaş, 450 milyon Euro ile otoda en büyük yatırıma imza atacak

ÖZHAN TEZEL
06.03.2008
Tofaş, yeni Doblo'da Türkiye'de bir model için yapılan en büyük yatırımı gerçekleştirecek. Tofaş, bu proje için 450 milyon Euro tutarında kredi aldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tofaş, 450 milyon Euro ile otoda en büyük yatırıma imza atacak
FIAT ve Koç Holding ortaklığı Tofaş, yeni Doblo için Türkiye'nin otomotivde bir model için yapılan en büyük yatırımını gerçekleştirecek. Tofaş, yeni Doblo'nun hayata geçirilmesi için yatırım harcamalarının finansmanında kullanılmak üzere uluslararası piyasalardan 450 milyon Euro tutarında kredi sağladı. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Fiat Grubu CEO'su Sergio Marchionne, 450 milyon Euro'luk kredi anlaşmasının Tofaş ve Fiat işbirliğinin başarılı bir göstergesi olduğunu söyledi. Son yıllarda Tofaş'ın Doblo'nun yanı sıra Linea ve Minicargo gibi önemli projelere imza attığını vurgulayan Marchionne, şöyle konuştu:

FIAT'IN EN İYİ ORTAĞI
"263 kodlu Yeni Doblo ile de bu başarı devam edecektir. Tofaş bu proje ile kompakt ve çok amaçlı bir araç geliştirmeyi hedefliyor. Tofaş ve Türkiye'ye güveniyoruz. Bu nedenle de yatırım devam edecek. Tofaş bizim yavaş ama kararlı global büyüme stratejimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Koç Grubu Fiat'ın şimdiye kadar sahip olduğu en iyi ortaktır. Bunun için de kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un da katıldığı imza töreninde Koç Holding, Fiat ve Tofaş'ın üst düzey yöneticileri ile krediyi sağlayan Societe Generale, Calyon, Fortis Bank S.A., Ing Bank NV, Intesa Sanpaolo, Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Servizi Assicurativi per il Commercio Estero S.p.A.'nın (SACE) temsilcileri hazır bulundu. 40 milyon Euro maliyetli söz konusu kredi, Yeni Doblo'nun geliştirilmesi ve üretilmesi ile ilgili yatırım harcamalarının finansmanında kullanılacak. Bugüne kadar Tofaş'ın kullandığı en yüksek tutarlı kredi olma özelliği taşıyor. Toplam 10 yıl vadeli olan kredinin maliyeti libor + 1.275 olarak gerçekleşti. Mustafa Koç yaptığı konuşmada, küresel finans piyasalarındaki çalkantıların devam ettiği bir ortamda, maliyet ve vade yapısı itibarıyla bugüne kadar Türk şirketleri tarafından alınan en uygun koşullu kredilerden birisi olduğunun altını çizdi. Bu yönü ile kredinin, gerek Türk ekonomisi, gerek Koç Topluluğu, gerekse de Tofaş- Fiat ortaklığına gösterilen güvenin çok önemli bir işareti olduğunu söyleyen Koç, şöyle devam etti: "Bu sevindirici gelişmenin, Türk Otomobil sanayisinin belkemiği olan Tofaş'ın kuruluşunun 40'ıncı yılında gerçekleşmesi de bizler için ayrı bir gurur kaynağı. Uluslararası finans piyasalarından Tofaş'a sağlanan 450 milyon Euro'luk kredi, uluslararası piyasalarda Türkiye'ye ve Türk ekonomisine duyulan inancı da vurgulamaktadır."