kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bush kırdı geçirdi VİDEO

Yeni Haber
ABD Başkanı George Bush, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmayı aritmetik olarak garantileyen John Mccain ile görüşmesi öncesinde gazetecilerin karşısına çıktı. Gazetecilerle şakalaşan Bush, dans etti.

Bush'un görüntülerini izlemek için tıklayınız

BUSH'TAN MCCAIN'E DESTEK

Bu arada 4 Kasım'da düzenlenecek ABD Başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmayı aritmetik olarak garantileyen John McCain'e, Başkan George Bush'tan da destek geldi.

BBC'nin haberine göre, McCain çiftini Beyaz Saray'da ağırladıktan sonra bir açıklama yapan Bush, Senatör McCain'in "müşfik ancak ülkeyi sağlam şekilde koruyacak güçlü bir lider" olacağını söyledi.

McCain ile birlikte kameraların önüne çıkan Bush, "John bu ana gelebilmek için müthiş bir cesaret, sağlam bir karakter ve sebat ortaya koydu. Bir liderde aradığımız da bu özelliklerdir" dedi.

Arizona Senatörü John McCain, dün yapılan ön seçimlerde dört eyalette daha zafere ulaşarak partisinin adayı olmayı garantilemişti. Daha önce Başkan Bush'un babası eski başkan George Bush, adaylık yarışından çekilen Rudolph Guiliani ve California Valisi Arnold Scwarzenegger ile çok sayıda emekli komutan başkan adaylığı için destekledikleri adayın McCain olduğunu söylemişlerdi.

71 yaşındaki McCain eğer seçilirse ABD'nin en yaşlı başkanı olacak. McCain'in karakteri açısından zaten bir "başkan" olduğundan söz eden George W. Bush, 2000 yılındaki seçimlerde McCain'e karşı yarışmış ve onu yenilgiye uğratmıştı.

DEMOKRATLARIN YARIŞI KIZIŞTI

Vermont, Ohio, Teksas ve Rhode Island'da düzenlenen seçimler Cumhuriyetçiler açısından ön seçim sürecindeki belirsizliği noktalarken, Demokratlar cephesinde yarışı sadece daha da kızıştırdı.
Peşpeşe aldığı yenilgiler ardından kampanyasını daha fazla sürdürüp sürdüremeyeceği tartışılan Hillary Clinton, Teksas ve Ohio gibi büyük eyaletlerde kazandığı başarıyla, Barack Obama ile arasındaki açığı kapattı.

New York Senatörü Clinton, Teksas, Ohio ve Rhode Island'da Barack Obama ise Vermont'taki ön seçimin galibi oldular. Hillary Clinton, Ohio zaferinden sonra yaptığı konuşmada, Beyaz Saray için kampanyasında yola devam ettiğini vurguladı.

CLİNTON: "OBAMA YARDIMCIM OLSUN"

Clinton, Amerikan CBS televizyon kanalına verdiği bir mülakatta, partisinin adayı olursa, Obama'nın yardımcısı olmasını isteyebileceğini ima etti. Ancak delege sayıları açısından bakıldığında, tahminler, Clinton'ın hala Obama'nın 80-100 delege kadar gerisinde. Clinton, üç eyaletteki başarısını partisinin en güçlü adayı olduğunun kanıtı olarak yorumladı.

İllinois senatörü Barack Obama ise, kendisinden emin olduğunu ve aradaki farkın kapatılamayacak durumda olduğunu savundu.
Adaylığı garantilemek için 2025 delegenin oyu gerekiyor. Senatör Obama şu ana kadar 1477 delegenin desteğini aldı, Clinton için bu rakam 1391.
Mart ayında Wyoming ve Mississippi'de yapılacak iki küçük çaplı ön seçimden sonra, belirleyici olabilecek bir diğer seçim ise 22 Nisan'da 158 delege çıkaracak olan Pennsylvania'da düzenlenecek.