kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

New York'ta patlama

Yeni Haber
ABD'nin New York kentindeki Times Meydanı'nda, yerel saatle sabah erken saatlerde "küçük bir patlama" meydana geldiği bildirildi...
Yerel televizyon kanalları, askerlik şubesi yakınındaki patlamanın hafif hasara yol açtığını, ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdular.
Polisin bölgeyi güvenlik kordonu altına aldığı, bomba imha ekipleri ile
itfaiye görevlilerinin olay yerine gönderildiği belirtildi.

İÇ GÜVENLİK BAKANLIĞI TERÖRLE OLASI İLGİYİ SORUŞTURUYOR

ABD'nin New York kentinde askerlik şubesi önünde meydana gelen patlamanın terörle ilgisi olup olmadığı soruşturuluyor.

Yerel televizyon kanalları ve polis, patlamanın, deniz piyadeleri ile hava kuvvetleri ve donanmaya asker alımında kullanılan tek katlı binanın önünde yerel saatle 03.45'te (TSİ 10.45) meydana geldiğini duyurdu. İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Laura Keehner, söz konusu patlamanın terörizmle bağlantısı olup olmadığını soruşturduklarını açıkladı.

Askerlik şubesinde görevli Yüzbaşı Charley Jaquillard, patlama esnasında binada kimsenin olmadığını söyledi. Bu binanın Irak savaşına karşı protesto eylemlerinin yapıldığı birkaç yerden biri olduğuna dikkat çeken Jaquillard, daha önce böyle bir şiddet eylemiyle karşılaşmadıklarını kaydetti.

Patlama nedeniyle binada hafif hasar oluşmuş, ölen ya da yaralanan olmamıştı. Polisin olay yerini yaklaşık 3 saat boyunca trafiğe kapattığı, metronun da daha sonra normal seferlerini sürdürdüğü belirtildi.