kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Talabani'ye eşlik edecek heyette Zebari yok

Yeni Haber
İki günlük bir çalışma ziyareti için yarın akşam Ankara'ya gelmesi beklenen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye eşlik edecek üst düzey heyette zaman zaman açıklamaları ile Türkiye'de tepki yaratan Kürt kökenli Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari yer almayacak. Heyette Petrol, Maliye, Sanayi ve Su Kaynakları Bakanları olmak üzere, dört bakan bulunacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine gerçekleşecek ziyaret sırasında Talabani'ye dört bakan eşlik edecek. Heyette Dışişleri Bakanı Zebari'nin yer almaması dikkat çekici bulundu. Talabani'nin TSK'nın sınır ötesi kara harekatının sonlandırılmasından sadece 8 gün sonra gerçekleşecek Ankara ziyaretine, açıklamarıyla zaman zaman Türkiye'de tepki yaratan ve harekatın sona erdiğini ilk açıklayan siyasetçi olan Zebari'nin katılmasını tercih etmemiş olabileceği yorumları yapılıyor.

Irak heyetinde yer alacak bakanlar şöyle: Petrol Bakanı Hüseyin El Şehristani, Maliye Bakanı Bayan Cabir Solağ, Sanayi Bakanı Fevzi Hariri, Su Kaynakları Bakanı Latif Raşid.

Talabani'ye eşlik edecek bakanların yetki alanları, ziyaretin gündeminde ekonomik işbirliği konularının işgal edeceği önemli yerin göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Bu arada, Hoşyar Zebari'nin bulunmayacağı heyette Irak Dışişleri Bakanlığı, Müsteşarı tarafından temsil edilecek. Heyette ayrıca Türkiye ile ilgili açıklamaları ile Türk kamuoyunca çok iyi tanınan Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ'ın da yer alması bekleniyor.

(ANKA)