kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kudüs'te silahlı saldırı

AA
Yeni Haber
Kudüs'te din eğitimi veren ''Yeşiva'' okuluna düzenlenen silahlı saldırıda, biri saldırgan en az 8 kişi öldü. Saldırıda yaklaşık 35 kişi yaralandı.

Kudüs'ün girişinde Kiryat Moşe mahallesindeki kentin en büyük ve eski din okullarından Merkaz HaRal'a akşam saatlerinde düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Kanal 10 televizyonu, güvenlik kaynakların dayanarak, 7 kişinin öldüğünü duyurdu.

Saldırıda daha önce 8 kişinin öldüğü bildirilmişti. Ölen sekizinci kişinin saldırgan olduğu belirtiliyor. Polis, saldırının bir kişi tarafından düzenlendiğini açıkladı.

Saldırıyı, Hamas'ın ardından İsrailli Arapların oluşturduğu ''Galile'nin Özgürlüğü'' adındaki daha önce çok duyulmayan bir örgüt de üstlendi.

İsrailli uzmanlar ise bunun bir şaşırtmaca olabileceği görüşünü dile getiriyor. Televizyonlarda yorum yapan İsrailli uzmanlar, bunun Hamas'a yönelecek İsrail baskısını engellemeye yönelik perdeleme taktiği olabileceğini söylediler.

Bu arada, saldırganın, Doğu Kudüslü İsrail vatandaşı Arap olduğu bildirildi, ancak kimliği açıklanmadı.

Saldırının ardından olay yerine toplanan binlerce öğrenci ''Araplara ölüm'' diye bağırırken, saldırganın cesedinin hala okulun içeride olduğu ve öğrencilerin cesedin çıkarılmasının beklediği kaydediliyor. Olay çıkmasını önlemek için bölgeye 5 binden fazla polis sevk edildi.

Kudüs'te büyük gerginliğe yol açan saldırının ardından ve yarının da cuma olması nedeniyle olay çıkmasını önlemek için kente ek polis ve asker sevkedileceği bildiriliyor.

SALDIRGANI BİR ÖĞRENCİ VURDU

Din okuluna girerek yaylım ateşi açan saldırgan öğrencilerden biri tarafından vuruldu.

Saldırganı vuran öğrenci, ateş seslerini duyunca okulun en üst katına çıkıp beklediğini ve daha sonra saldırganı vurarak yaraladığını anlattı.

Saldırganın yaralandıktan sonra da ateş açmaya devam ettiğini belirten öğrenci, daha sonra güvenlik kuvvetlerinden birinin yaralı saldırganı öldürdüğünü söyledi.

Hamas'ın El Aksa televizyonu ise İzzeddin El Kassam Tugaylarının saldırıyı ''kutladığını'' duyurdu ve ''bu son olmayacak'' diye yayın yaptı.

El Aksa televizyonu, geçen hafta İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği kanlı operasyona atıfta bulunarak bunun, ''Siyonizmin büyük katliamına yanıt'' olduğunu kaydetti.

İSRAİL'DEN HAVA SALDIRISI

Öte yandan, İsrail'in Kudüs saldırından sonra Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Han Yunus'ta bir grup militanın üzerine düzenlediği füze saldırısında, İslami Cihad'ın 4 militanı öldüğü bildirildi.

ABBAS

Filistin lideri Mahmud Abbas Kudüs'teki saldırıyı kınadı.

Sözcü Saib Erakat, Abbas'ın çok sayıda İsraillinin öldüğü Kudüs'teki saldırıyı kınadığını belirterek, Filistin liderinin, İsrailli ya da Filistinli sivilleri hedef alan bütün saldırıları kınadığını yinelediğini bildirdi.

İsrail de Kudüs'teki saldırının, ABD destekli barış görüşmelerine devam etmelerine engel olmayacağını kaydetti.

Dışişleri sözcüsü Arye Mekel, ''teröristlerin, barış şansını yok etmeye çalıştığını ancak kendilerinin barış görüşmelerine devam edeceğini'' söyledi.