kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal: Kuzey Irak’tan neden çekildik, bu soru ortada kaldı?

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinden sürpriz bir şekilde çekilmesine ilişkin pek çok sorunun akıllara takıldığını söyledi.

Baykal, "Bu soru ortada kalmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri, oradan sürpriz bir şekilde çıkmıştır. Bu sorunun cevabını istiyoruz" dedi.

CHP Lideri Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Kara harekatının aniden durdurulmuş olması kaçınılmaz olarak dünyada ve Türkiye'de soru işaretleri doğurdu. Sekizinci gününde bu harekata son verme kararı alındı. Bu soru ortadadır. Bu soru kafalardadır. Milletini seven, askerini seven, silahlı kuvvetlerini seven, teröre karşı artık yeter diyen vatandaşlar, haklı olarak 'ya ne oldu birden bire durduk' diye sormaktalar" dedi.

Harekatın bittiğini tüm dünyanın Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'den duyduğunu hatırlatan Baykal, hükümete yüklendi. Birilerinin, Kuzey Irak'taki PKK varlığının tamamen ortadan kaldırılmasını istemediği yolundaki görüşlerini yineleyen Baykal, günümüz siyasetinde artık dostluğa yer olmadığını ifade etti.

(ANKA)