kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TBMM'de Mobil-Vizyon devri

ANKA
Yeni Haber
TBMM Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından uzun zamandır hazırlıkları sürdürülen kameralı güvenlik sistemleri ile telekomünikasyon sistemleri yaşama geçiyor.

TBMM Haber Sitesi'nin haberine göre, TBMM Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından uzun süredir hazırlıkları sürdürülen Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri projesi yarın imzalanacak protokol ile hayata geçiyor.

PLAKA OKUMA SİSTEMİ

Meclis kampüs alanı çevresinde konuşlandırılmış, çevre koşullarına dayanıklı, alarm destek yazılımlarıyla güçlendirilmiş, uzun süreli kayıt yeteneğine sahip 'kamera güvenlik sistemi' projenin önemli noktalarından birini oluşturuyor. Modern iletişim altyapısı, güvenlik kameraları ve destek yazılımları ile plaka tanıma, şüpheli nesne algılama gibi sistemler ile kampus güvenliği yanısıra ziyaretçi giriş çıkışlarında da hız ve güvenlik sağlanması hedefleniyor.

TEK GÜN KULLANIMLIK ZİYARETÇİ KARTI


Proje, ziyaretçi kabul sisteminde de değişiklikler öngörüyor. Ziyaretçilere verilecek ve gün içinde tek kullanımlık olarak planlanan, ziyaretçinin fotoğrafını taşıyacak olan ziyaretçi kartları, bu değişikliklerden ilki olacak.

İLETİŞİMDE ÇAĞ YAKALANIYOR

TBMM'nin tüm kampus alanını kapsayacak olan kablosuz internet erişimiyle, dizüstü bilgisayarlar ve 'kablosuz ağ erişim' yeteneği olan cep telefonları ile TBMM kampus alanının her yerinden İnternet ve İntranet erişimi sağlanacak.

Ayrıca, AVEA ile yapılan anlaşmayla hayata geçecek olan Mobil-Vizyon teknolojisiyle cep telefonları üzerinden Meclis Tv yayınları seyredilebilecek.

Projenin bir diğer hedefi de TBMM telefon santralinin de geliştirilmesi. 'Tümleşik mesaj sistemi' sayesinde e-postaların okunduğu, sesli mesaj sistemine sahip, sabit telefonlara yazılı mesaj gönderilebilen, Meclis Bilgi Sistemine ulaşılabilen telefon setleri ile günlük duyuruları takip edilebilecek. Türk Telekom hibesi ile gerçekleştirilecek proje, Türk Telekom için de pek çok ilki hayata geçiriyor.

Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri Projesi için protokol, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany tarafından 5 Mart 2008 Çarşamba günü, saat 09:30'da imzalanacak.