kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek

Dağdan indirme paketi beklemeyin

Bülent AYDEMİR ANKARA
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 221. maddenin etkin pişmanlık konusunda yeterli olduğunu, ailelerce çok bilinmediğini belirterek "Ayrı bir çalışmamız yok. Bu doğru da olmaz" şeklinde konuştu..
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Bizim teröristi dağdan indirmek adına özel paket açıklamamızı kimse beklemesin" dedi. Terör örgütü PKK'ya karşı yapılan sınır ötesi harekâtın ardından tekrar tartışılmaya başlanan etkin pişmanlığı düzenleyen TCK'nın 221'inci maddesi konusunda yeni bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru üzerine Hükümet Sözcüsü Çiçek, "Her defasında da bu tür yasaların çıkarılması bir kısım zorlukları da beraberinde getirmektedir" dedi.

'221 YETERİNCE BİLİNMİYOR'
Örgüt mensupları ve aileleri tarafından 221. maddenin yeterince bilinmediğini belirten Çelik, "Bir tarafta insanlar çocuklarını, yakınlarını kaybetmiştir. Bir kısım insanımız gazi olmuştur. 221'inci madde yeteri kadar örgüt tarafından bilinmemektedir. Örgütün yönetim kadroları kendilerini kurtaracak bir çözüm söz konusu olmadığı zaman diğer örgüt üyelerini baskı altında tutmaktadır" dedi. Ceza Kanunu'nun getirdiği bu imkândan istifade edilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Çocukları şu veya bu şekilde dağa çıkmış olanlar, çocuklarıyla biraz daha yakından ilgilenmeli, Ceza Kanunu'nun getirdiği bu imkândan istifade etmelidir" dedi.

'8 İLDE 353 KİŞİ BAŞVURDU'
"Bizim teröristi dağdan indirmek adına özel paket açıklamamızı kimse beklemesin" diyen Çiçek, "Bu doğru bir şey değildir. Devlete, millete haksızlık olur" şeklinde konuştu. TCK'nın 221. maddesi kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanan kaç kişi olduğuna ilişkin bir soru üzerine Hükümet Sözcüsü Çiçek, Ekim 2007 itibariyle bu tip olayların en çok yaşandığı 8 il açısından 353 kişinin başvuruda bulunduğunu bildirdi. Bu rakamın Türkiye genelinde kesinlikle çok daha fazla olduğunu söyleyebileceğini kaydeden Çiçek, kesin rakamı Adalet Bakanlığı'na soracağını ve bu konuda daha sonra bir açıklama yapabileceğini ifade etti.