kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Talabani Türkiye'ye geliyor

Yeni Haber
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, "Güneş Harekatı"nın tamamlanmasından sekiz gün sonra iki günlük bir çalışma ziyareti için Cuma günü Ankara'ya gelecek.

Bazı bakanların yer alacağı üst düzey bir heyet eşlik edeceği Talabani, Irak Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Türkiye'yi ziyaret edecek. Talabani, en son 2004 yılında "Irak Yönetim Konseyi Dönem Başkanı" sıfatıyla Ankara'ya bir ziyarette bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olarak iki günlük bir çalışma ziyaret için Cuma günü Ankara'ya gelecek olan Talabani'ye dört bakanın yer alacağı üst düzey bir heyet eşlik edecek.

Ziyaretin "çalışma ziyareti" formatı ile gerçekleşeceği için Talabani, Anıtkabir'e gitmeyecek, onuruna resmi yemek de verilmeyecek.

Celal Talabani, son olarak Eylül 2004'de "Irak Yönetim Konseyi Dönem Başkanı" sıfatıyla Türkiye'ye gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü.

Ancak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Talabani'nin Irak Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'yi ziyaret etme arzusunu defalarca dile getirmesine karşın davet etmemişti.

Bu arada, Talabani ile Erdoğan, Ankara dışında çeşitli vesilelerle bir araya geldiler.

TSK'nın sınır ötesi karar harekatını başlatırken Cumhurbaşkanı Gül, telefonla Talabani'yi arayarak bilgilendirmişti. Ayrıca harekat sürerken Başbakanın Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığındaki bir heyet, Irak Yönetimine Bağdat'a giderek bilgi vermişti.

(ANKA)