kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Deniz Baykal: Birileri kılıcı tepemizde tutmak istiyor

ANKARA
Kuzey Irak'tan çekilme kararının ABD Savunma Bakanı Gates'in ziyaretinde alındığına inandığını belirten CHP lideri Baykal, "ABD, PKK'nın tümüyle tasfiyesini istemedi" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, NTV'nin canlı yayınında yaptığı konuşmada Kuzey Irak'tan 'erken çekilme' ile ilgili olarak kararın, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in ziyareti sırasında alındığına inandığını belirtti. "ABD, PKK'nın tümüyle tasfiyesini istememiştir. PKK'nın sınıra yakın bölgesindeki önemli üslerini tamamen tasfiye etmeye yönelik bir operasyonu sonuna kadar götürmemizi uygun görmemişlerdir" diyen CHP lideri Baykal, "Öyle anlıyorum ki, birileri sürekli olarak kılıcın tepemizde asılı olmasında yarar görüyor" diye konuştu.

"MECLİS'E GETİRECEĞİZ"
Hükümeti, "Askerin arkasına sığınmakla" suçlayan CHP lideri, "Asker, üzerine düşen görevi parlak bir şekilde yapmıştır. Görevini ciddi bir şekilde yapmıştır. Buna hiç şüphe yok. Ama şimdi bu olay sırasında askeri ortaya çıkarıp, bütün bu bahsettiğimiz çerçevenin sorumlusu haline getirmek yanlıştır, sakıncalıdır. Askerin kendisi yapıyor olsa bile yanlıştır" dedi. Baykal, Gates'in Türkiye'deki temasları kapsamında Gül ve Erdoğan'la özel ikili görüşme yaptığını hatırlatarak, burada nelerin görüşüldüğünün de bilinmesi gerektiğini savundu. Baykal, bu durumu TBMM gündemine getireceklerini bildirdi.