kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Evlerinizden çıkın az sonra vuracağız'

Hamas'ın roket saldırılarına karşı İsrail, Gazze'ye büyük operasyon düzenledi. Militanların evlerini arayıp bomba atacaklarını haber verdi. Yarısı sivil 50 kişi öldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Evlerinizden çıkın az sonra vuracağız'
Filistin'de silah sesleri, bombaların yol açtığı sivil can kayıpları yeniden başladı. Radikal Hamas örgütünün kontrolündeki Gazze'den topraklarına yapılan roketli saldırılarda bir kişinin ölmesi üzerine taarruza geçen İsrail, önceki gün sinyalini verdiği büyük operasyona başladı. Kassamlı roket saldırılarını yapan Hamaslı militanların hedef alındığı saldırılarda, çok sayıda sivil can kaybı da yaşandı. Hamaslı militanların Cebaliye mülteci kampındaki evlerini hedef alan İsrail'in operasyonu 12 saat sürdü.

BEBEKLER DE ÖLDÜ
Cumartesi sabaha karşı karadan tanklar, havadan da Apaçi helikopterleriyle gerçekleştirilen operasyonda yarısı sivil 50 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail güçleri, hedefteki evleri bombalama öncesinde önce telefonla arayarak "Evden çıkın, az sonra füzeyle vuracağız" uyarısı yaptı. 200'e yakın yaralı olduğunu belirten hastane kaynakları, çarşamba gününden bu yana ölenlerin 19'unun çocuk olduğunu sadece dün 8 çocuğun öldüğünü bunlardan birinin iki gün önce doğmuş bebek olduğunu açıkladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dünyaya "Gelin, gözlerinizle görün" çağrısı yaptı. İsrail operasyonları için de "Gazze'de olanlar soykırımdan büyük" dedi. Rusya da İsrail'in operasyonunu derhal bitirmesini istedi. ABD yönetimi de, İsrail'e önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın bölgeye ziyareti öncesinde bu saldırıların sonuçlarını düşünmeye çağırdı.