kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Harry'i Prens Charles ve ağabeyi Willam (arkada) karşıladı.

Prensi kahraman gibi karşıladılar

Afgan cephesinde görüntülenen ve bir anda kahraman ilan edilen İngiliz Prensi Harry, "Deşifre oldu" diye geri çağrıldı..
Kraliyet'in kamuoyundan sır gibi sakladığı Afganistan cephesindeki görevinden, bir Amerikan haber sitesi kendisini görüntüleyince geri çağrılan İngiltere Prensi Harry'nin uçağı 170 silahlı askerle birlikte dün Ada'ya indi. Cephede bıraktığı arkadaşları tarafından şarkılarla uğurlanan Prens'i, ağabeyi William ve babası Prens Charles karşıladı. Ancak, geri çağrılma kararından pek memnun olmayan genç prens, "Windsor Sarayı'nda oturmak istemiyorum. Uzun süre İngiltere'de kalmaktan da hoşlanmıyorum. Annemi (Prenses Diana) mezarında gururlandırdığımdan dolayı ben de çok gururluyum" diye konuştu.

VE SIRA AĞABEYİNE GELDİ
Prens Charles, Afgan cephesindeki askeri görevinden dönen oğlu Harry'i karşılamasından sonra duygularını soran gazetecilere "Onunla gurur duyuyorum. Eve tek parça döndüğünü görmek tahmin edebileceğiniz gibi bir baba için müthiş bir rahatlama" cevabını verdi. Öte yandan İngiliz Sun gazetesi de, Harry'nin ağabeyi Prens William'ın da 'sıcak' bir cephede, İngiliz donanmasına ait bir gemide 30 gün görev yapacağını yazdı. Ancak nerede görev alacağı güvenlik için gizli tutuldu.