kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AB'ye terör sitemi

Başbakan'dan AB elçilerine: Ankara'daki, Diyarbakır'daki saldırıların Madrid ve Londra'dakinden farkı yok. Fail ve terör örgütlerine Avrupalı dostlarımızın farklı gözle bakması Türk halkını incitmiştir..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyinde yuvalanan terör örgütü PKK'ya karşı başlattığı kara harekâtının sona erdiği gün AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, büyükelçilerle buluştuğu akşam yemeğinde özetle şunları söyledi:

* HA DİYARBAKIR HA MADRİD: Kasım 2003'te İstanbul'da, Mayıs 2007'de Ankara'nın merkezi Ulus'ta, geçen ay Diyarbakır'da meydana gelen, onlarca masum, sivil, kadın, çocuk, öğrencinin hayatına kast eden terörist saldırıların, 2004'te Madrid'de, 2005'te Londra'da meydana gelen saldırılardan hiçbir farkı yoktur. Ancak, saldırıların failleri ile bunların gerisindeki terör örgütlerine Avrupalı dostlarımızın farklı gözle bakmaları, Türk halkını fazlasıyla incitmiştir.

* SPUTNİK OPERASYONU: Belçika'da yürütülen Sputnik Operasyonu terör örgütünün uyuşturucu ve silah kaçakçılığından elde ettiği kara parayı çeşitli yollarla Belçika'da aklama operasyonudur. Bu para 50 milyon Euro'dur ve bunun yanında külliyetli miktarda değerli taşlar vardır. Şu anda bu paranın terör örgütüne hangi yollarla verileceğinin hesapları yapılıyor.

* KAPIMIZA GELDİLER: Belçika'nın yargısına sesleniyorum. Karşımıza hep 'yargı bağımsızdır' diye çıkıyorlar. Türkiye'de terör örgütlerine karşı yargı bir karar verdiği zaman, Avrupalı dostlarımız kapımızdan hiç ayrılmıyorlar. 'Yeniden yargılansın' diyorlar. Yargı kararını verecektir ama orada rahat durmayan bu dostlar, acaba kendi ülkelerinde bu teröristlere karşı niçin aynı mekanizmaları zorlamıyorlar, niçin gerekli yasal düzenlemeleri yapmıyorlar?

* BUMERANG GİBİ DÖNER SİZİ VURUR: Eğer terörizmle uluslararası dayanışma içinde mücadele vereceksek, kusura bakmayın bu mücadele böyle olmaz. Bu, bir bumerang gibi döner bir gün bunlara destek verenleri vurur ve vuracaktır.

* KANDİL'E UÇUYORLAR: İnterpol kırmızı bülteni ile aranan teröristler, bir AB ülkesinden diğerine seyahat edebiliyorlar, hatta yakalanıp daha sonra bırakılanlar, Kandil'e kadar rahatlıkla uçabiliyorlar. Bu teröristler rahatlıkla bu kamplara gidebiliyor ve ciddi şekilde destek almaya devam ediyorlar.

* ROJ TV'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ: Terör örgütünün propaganda aracı olan bir televizyon kanalı, bir AB üyesi ülkede rahatlıkla faaliyet gösteriyor. Terörizm, her ne gerekçeyle olursa olsun haklı gösterilemez.

* ASKERİ ÖNLEMLER YETMEZ: AB Dönem Başkanı Slovenya Büyükelçisi Mitja Strukelj ise salt askeri önlemlerle terör sorununun çözülemeyeceğini belirterek "Güneydoğu'daki nüfusun ekonomik ve sosyal durumunun iyileştirilmesi için alınacak önlemlere yönelik açıklamaları memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. ANKARA