kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sen kimsin?

Yeni Haber
Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahit Akman'dan Irak'ın kuzeyine yapılan operasyon için "Başkalarının savaşına çocuğumu yollamam" diyen, Bülent Ersoy'a cevap geldi. Akman, "Bu mücadele başkalarının ise acaba bu sözü söyleyen kim? İster istemez bu soruyu sorma ihtiyacı hissediliyor" dedi.

RTÜK Başkanı Akman, Kocaeli'de düzenlenen 'Medya Okur Yazarlığı' toplantısı öncesinde gazetecilerle yaptığı sohbette Irak'ın kuzeyine yapılan operasyon için "Başkalarının savaşına çocuğumu yollamam" diyen Bülent Ersoy'a ilişkin kişisel düşüncelerini dile getirdi. "Bu sözü anlaşılır bulmuyorum" diyen Akman, "Irak'ın Kuzeyine askerlerimiz MGK tavsiyesiyle, Başbakanlığın önerisi ve yüce Meclis'in nerdeyse oy birliğiyle aldığı kararla gönderilmiştir. Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Genelkurmay Başkanı'nın ve Meclis'in ortak bir irade ortaya koyarak aldığı bu karar sonrasında yapılan bu mücadele başkasınınsa, acaba bu sözü söyleyen kim? İster istemez bu soruyu sorma ihtiyacı hissediliyor "dedi.

Zahid Akman, bu görüşlerin bir müzik eğlence programında yer almasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Böyle önemli hassas bir konunun gündeme getirilmesini kesinlikle şık bulmuyorum" diye konuştu. Bülent Ersoy'un operasyona ve askerliğe ilişkin sözlerinin daha sonra Roj Tv'de yer almasını da değerlendiren Akman, "Doğrusu böyle bir polemiğe girmek istemem. Hangi niyetle söylenirse söylensin, öyle bir süreçte bu ifade edilirse, doğrusu bu tür sonuçları beklemek gerekir" dedi.

MİLLET OLARAK TEK YUMRUK OLUNMALI

RTÜK Başkanı Akman, bundan sonra sanatçı ve kanaat önderlerinin açıklamalarına ilişkin bir uyarısının olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Kimsenin hangi ortamda ne diyeceği ile ilgili bir şey söylemek zorunda değilim. Herkes özgürce kanaatlerini elbette beyan etmeli. Türkiye'nin hiçbir tabusu olmamalı ve her şey tartışılmalı. Fakat bu tartışma, gündeme getirdiğiniz konuların derinliği ile uygun bir şekilde yapılmalı. Türkiye'de 150 bin askerimiz terörle mücadele ederken, 10 binin üzerinde askerimiz çok zor şartlarda Irak'ın kuzeyinde terörist kovalarken yapılan bu mücadeleyi tartışmaya açıyor olmayı, en azından orada gözünü budaktan esirgemeden bu mücadeleyi yapan askerlerimize zerre kadar saygısı olmadığını düşünüyorum. Böyle zamanlarda millet olarak tek bir yumruk halinde, devletimize ve milletimize karşı savaş içinde olanlara karşı tavır koymak ve karşı durmak zorunluluğu vardır. Bu konuyu gündeme getirip tartışmanın böyle bir hassas zaman diliminde gündeme getirilmesini iyi niyetle karşılamak mümkün değildir" şeklinde cevap verdi.

Irak'ın kuzeyine düzenlenen harekat esnasında, Radyo ve televizyonların duyarlı davrandıklarını belirten Akman, "Uzmanların tam raporunu alamadık; ancak ihlal niteliğinde çok fazla bir yayın gözümüze çarpmadı. Bu nedenle yayın kuruluşlarına anlayışlı ve yapıcı tutumlarından dolayı teşekkür ederiz" dedi.


Genelkurmay Başkanlığı'nın günlük açıklamalarının da bu konuda çok yararlı olduğunu dile getiren Akman, "Bu şekilde spekülatif amaçlı haberler de engellenmiş oldu. Doğrusu bu tür kriz dönemlerinde yayınlarla ilgili sorun yaşanmaması için belirli bir merkezin ihtiyacı karşılayacak periyotlarda haber veriyor olması, süreçteki sorunlar ve habercilikle ilgili sorunları ortadan kaldıran en önemli etmen oluyor" diye konuştu.

(ANKA)