kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sanıklar Münir A. (beyazlı) ve E.S.

Beş YTL ve bisküvi için 60 yıl hapis

Nazan ERDEM SABAH
Adana'da 4 öğrenciden, 5 YTL, yarım paket bisküvi ve kol saati gasp ettiği iddia edilen 2 gencin, 60 yıl hapsi isteniyor. Liseli öğrenciler ise şikâyetçi olmadı..
Adana'da 2 ay önce dershane çıkışı 4 lise öğrencisinin önünü motosikletle kesip, 5 YTL, bisküvi ve bıçak zoruyla kol saati gasp ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 18 yaşındaki Münir A.'nın ve 17 yaşındaki E.S'nin, "nitelikli gasp" suçundan 60'ar yıl hapis istemi ile yargılanmalarına başlandı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Münir A., olay günü arkadaşı E.S. ile bira içip, sarhoş olduğunu belirterek, "Daha önce içki kullanmadığım için sarhoş olmuştum. Sonradan öğrendiğime göre E.S. mağdurlardan aldığı saati polise teslim etmiş" diyerek kendini savundu.

'CİSMİ TAM GÖRMEDİM'
Yaşı küçük olduğu için 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 60 yıl hapis istemiyle yargılanan E.S. ise mahkemede, "Münir çocukların yanına gitti. Sonra gelip bana bir saat satın aldığını söyleyerek, saati verdi. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Öğrencilerden B.K. de, olay günü dershaneden çıktıklarını söyleyerek, "Sanık yanımıza gelerek, 'Birer YTL verin ulan' diye bağırdı. Korkumdan 2 YTL verdim. B.T., 3 YTL, E.A. da yarım bisküvi paketini verdi. Sanık, arkadaşım İ.D.'nin saatini alırken elinde bir cisim vardı ancak ne olduğunu fark edemedim" diye konuştu. Diğer öğrenciler de aynı yönde ifade verdi ve sanıklardan şikâyetçi olmadı. Mahkeme de, dava dosyasının sanık E.S.'nin dosyası ile birleştirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.