kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İzmir'de yangın

Yeni Haber
İzmir'in Basmane semtinde bir evde çıkan yangın, kısa sürede 2 eve daha sıçradı. Dar sokaklar sebebiyle güçlükle müdahale eden itfaiye, yangını söndürmek için olağanüstü çaba harcadı.

Metruk bir binada henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangının çevredeki binalara sıçraması korku ve telaşa yol açtı.
3 binayı saran alevlere müdahale etmek isteyen itfaiye ekiplerinin karşısına dar sokak engeli çıktı. İtfaiye araçları yangının çıktığı sokağa yaklaşamayınca hortumlar birbirine eklenip uzatıldı.

Yangını korkulu gözlerle seyreden mahalle sakinleri, itfaiyecilere yardım etti. Bazı vatandaşlar penceresinden alevlere su sıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Alınan bilgiye göre olay, sabaha karşı saat 02.30 sıralarında 1288 Sokak 22 numarada meydana geldi. Metruk bir binada çıkan yangın, bitişiğindeki Hüseyin Arslan'a ait (30) 24 numaralı evin çatısına ve 2. katına, ardından 1289 Sokak 10 numaradaki dericilik yapan Abdurrahim Eliş'in (31) kiracı olarak oturduğu eve sıçradı.

Yangın sırasında Abdurrahim Eliş, eşi Songül Eliş (29) ve çocukları İlayda (4) ile Umutcan'ı (9 aylık) da alarak sokağa fırladı.
Çaresiz gözlerle yangını seyreden Eliş ailesi, uzun süre şokta kaldı. Yangının çıkış sebebinin bilirkişi incelemesi sonucu belli olacağı bildirildi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.