kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Harekât sona erdi

Kara harekâtının birdenbire durdurulması, hepimizde büyük hayret uyandırdı. Çünkü bir gün önce, Başbakan Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'e, "Hedefe ulaşınca askerin döneceğini" söylüyor, Genelkurmay Başkanı Org.Yaşar Büyükanıt ise, alaylı bir karşılık veriyordu: "Kısa süre, izafi bir kavram. Bazen bir gün, bazen bir senedir. ABD de, Afganistan'da kaç senedir terörle mücadele ediyor."
Ayranı kabarmaya mütemayil milletimizde, tam "Amerika'ya ağzının payını verdik" gibi bir kanaat oluşmuştu ki, Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi: "Kara harekâtı sona erdi."
Siyasetçilerimiz ve askerlerimiz "daha işimiz tamamlanmadı" havasını basar ve herkese " posta koyarken", Gates'in ülkemizden ayrılmasından, ABD Başkanı Bush'un da açıklamalarından hemen sonra operasyonun sonlandırılması, doğrusu hiç şık olmadı. Bari bekleyin bir hafta geçsin, ABD yetkililerinden gelen açıklamalarla araya mesafe girsin, "işimiz bitti " diye çıkarsınız Kuzey Irak topraklarından.
Sanki Tayyip Erdoğan da, olaydan Genelkurmay'ın açıklamasından sonra haberdar olmuş gibi. Anadolu Ajansı'na verdiği ve ajansın da metnini akşam yayınlanmak kaydıyla abonelerine servis ettiği "Ulusa Sesleniş" konuşması, Genelkurmay Başkanlığı açıklamasını takiben servisten kaldırıldı. O konuşmada, Erdoğan, "Harekât kararlılıkla devam etmektedir; planlanan hedeflere ulaşıldıktan sonra en kısa sürede askerimiz geri dönecektir" diyordu.
Ya posta koyar gibi davranmayacaktınız ya da koyduğunuz postanın arkasında hiç değilse bir süre duracaktınız. Şimdi hepimizin içine "İş yarım kaldı " gibi bir kurt düştü.