kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çete Bodrum'da yakalandı.

Mirası duyunca kaçırıp 1 milyon fidye istediler

Alp ARBAK- Erdal ÇARBOĞA
Miras kalan işadamı ve sevgilisini 14 Şubat'ta kaçıran 7 kişilik çete yakalandı. İşadamı polise plakayı verince yakalanan çetenin içinde biri görevde 2 çavuş var..
İzmir'de ailesinden yüklü miktarda miras kalan işadamı Ercan Sayaroğlu, bunu öğrenen firari cinayet zanlısı C. Z. ve adamları tarafından 1 milyon YTL fidye için kaçırıldı. Eşinden ayrılan işadamını, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yabancı uyruklu sevgilisi ile birlikte Bodrum'daki villasına giderken 2 araçla takip edip Bafa Gölü yakınlarında durdurarak önce İzmir'in Aliağa, daha sonra da Foça ilçelerine kaçıran çete, âşıkların başına silah dayadı. İşadamına işkence de yapan çete üyeleri, 2 çocuğunun resimlerini göstererek, "Çocuklarının şu anda nerede ve ne yaptıklarını biliyoruz. 1 milyon YTL vermezsen onları da öldürürüz" diye tehdit etti. Bu kadar nakit parası olmadığını söyleyen işadamı ise çeteye ilk etapta 20 bin YTL'lik çek verdi. Çeki bozdurup parayı bankadan alan çete elemanları, daha sonra işadamı ve sevgilisini Bodrum Akyarlar'daki yazlığına götürdü. Bir süre de burada rehin tutulan işadamı, bir fırsatını bulup 155 Polis İmdat telefonunu arayarak durumu bildirdi ve otomobillerin plakalarını verdi. Bodrum'da da işkence gören işadamı, 1 milyon YTL'yi bulması için İzmir'e gitmeleri gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 25 Şubat'ta çete, işadamıyla birlikte yola çıktı. Ancak plakalardan yola çıkan polis, Bodrum'un Yokuşbaşı mevkisinde düzenlediği operasyonda işadamı ve sevgilisini kurtardı.

BİRİSİ ARANIYORDU
Çete lideri C. Z. (45), adamları M.K. (37), asker kaçağı S. K. (30), E. E. (26), sabıkalı A. D. (35) ve halen Ardahan'da uzman çavuş olarak görev yapan N. K. (29) yakalandı. Zanlılar, dün öğle saatlerinde Bodrum'da adliyeye çıkarıldı. Olay kapsamında emekli uzman çavuş E. Y.'nin de arandığı bildirildi. Çete lideri C. Z.'nin, Antalya'da 2002 yılında işlediği bir cinayetten dolayı da arandığı öğrenildi.