kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sarkozy çifti Afrika'da

Yeni Haber
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, iki günlük ziyaret için eşiyle birlikte Güney Afrika'ya geldi. Sarkozy, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin ele alınacağı belirtilen ziyaret için geldiği Cape Town'da, Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki tarafından karşılandı. ..
Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmelerde ağırlıklı olarak ulaşım, enerji, otomotiv ve havacılık alanlarında Fransız yatırımının artırılmasının ele alınacağı kaydedildi.Görüşmelerde Sarkozy'nin dün kısa ziyarette bulunduğu Çad ve Sudan'daki krizlerin de ele alınacağı belirtildi.

Sarkozy'nin ziyaretinde ağırlıklı olarak, enerji sıkıntısı nedeniyle nükleer programını genişletmek isteyen Güney Afrika'nın ikinci nükleer santralinin inşası için Fransız AREVA şirketinin talebinin gündeme geleceği yorumları yapılıyor. Aynı konuda Amerikan şirketi Westinghouse öncülüğündeki bir konsorsiyumun da
istekli olduğu belirtiliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Güney Afrika ziyareti sırasında Robben adasını da gezeceği ve Nelson Mandela ile de bir araya geleceği haber verildi.

Güney Afrika'daki ırk ayrımına dayalı Apartheid rejimiyle mücadelenin simgesi olan eski devlet başkanı Nelson Mandela'nın 17 yıl hapis yattığı, Cape Town'ın 12 kilometre kadar açıklarındaki Robben adası, ırkçı rejimin devrilmesinden sonra büyük ilgi odağı haline geldi.