kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Durmuş Yılmaz

Küresel yavaşlama asla göz ardı edilemez!

Merkez Bankası, hükümete uyarıda bulunarak, "Küresel ekonomideki yavaşlamanın boyutuna yönelik belirsizlik sürüyor. Sert yavaşlama olasılığı göz ardı edilemez" dedi..
Hükümete iş dünyasından sonra bir uyarı da Merkez Bankası'ndan geldi. Küresel ekonomideki yavaşlamanın boyutuna yönelik belirsizliğin sürdüğünü vurgulayan banka, sert bir yavaşlama olasılığının göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. İş dünyasının bu uyarılarından sonra Merkez Bankası da hükümeti uyardı. Para Politikası Kurulu'nun son toplantısının özet raporunda, küresel ekonomideki yavaşlamanın boyutu ve şiddetine ilişkin belirsizliklerin sürdüğü belirtildi.

PORTFÖY ŞOKU YAŞANMAZ
Merkez Bankası'nın orta vadeli enflasyon ve para politikasının, Türkiye'nin önemli bir portföy şoku yaşamayacağı varsayımıyla hazırlandığı belirtilirken, küresel ekonomide sert bir yavaşlama olma olasılığının da göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

MALİ DİSİPLİNE DEVAM
Türkiye ekonomisinin dünyadaki dalgalanmadan önemli ölçüde etkilenmediğine değinilen raporda, risk algılamalarının bozulmaya devam etmesi halinde ekonominin dayanıklılığının korunması için mali disiplin ve yapısal reformların devamlılığının kritik önem taşıdığı vurgulandı. Merkez Bankası'nın yaptığı açıklamaları piyasalarda yorumlayan uzmanlar faiz indirimlerinin sürebileceği şeklinde yorumladı.