kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sorumluluk sigortası umut vaat ediyor

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sorumluluk sigortası kavramının Türk Ticaret Kanunu tasarısında müstakil olarak düzenleniyor olmasının, bu sigorta branşının gelişimi açısından umut vaat eden bir basamak olduğunu söyledi...
Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, Türk Ticaret Kanunu (TTK) tasarısının Sigorta Hukuku başlığını taşıyan altıncı kitabında sorumluluk sigortalarının ilk kez ayrı bir konu başlığı altında düzenlendiğini söyledi. Düzenlemelerin sektörde nasıl bir etki yaratacağından da bahseden Su, "Sorumluluk sigortası kavramının TTK tasarısında müstakil olarak düzenleniyor olması, bu sigorta branşının gelişimi açısından umut vaat eden bir basamaktır" dedi.

TÜRKIYE'DE PAYI DÜŞÜK
"Gelişmiş ülkelere kıyasla sorumluluk sigortaları, ülkemizde sektör içerisinde oldukça düşük bir paya sahip" diyen Su, oto dışı sorumluluk sigortalarının hayat dışı sigorta branşları prim üretiminden almış olduğu payın 2006 yılı 12 aylık verilerine göre %2,06 seviyesinde olduğunu sözlerine ekledi. Daha önce çeşitli alanlarda uygulanmaya başlayan sorumluluk sigortalarının gelişimini değerlendiren Su, zorunlu olarak ihdas edilen Tüpgaz, Tehlikeli Maddeler ve Özel Güvenlik gibi sorumluluk sigortaları alanında yazılan primlerin sektöre katkısının 2006 yılı verilerine göre %0,15 pay ile toplamda 11,7 milyon YTL seviyelerinde olduğunu belirtti.

TEKNOLOJIDE ATILIM
Anadolu Sigorta, kendi bünyesinde geliştirdiği kurumsal kaynak planlama yazılımı ile tüm bilgi teknolojileri altyapısını, yeni çözümler ile yeniliyor. Genel Müdür Mustafa Su, yazılım alanındaki son yenilikler ve güncel teknolojilerin ışığında teknolojik altyapılarını tümüyle yeniden yapılandırdıklarını belirterek, "Söz konusu değişim projesi, şirketimizin ürün yönetimi ayağında 1500 acente ve 3500 kullanıcımız tarafından kullanılmaya başlandı" dedi. Anadolu Sigorta'nın öncü ürün ve hizmetleri bu altyapı üzerinden acentelere açılırken, kısa bir süre içinde tüm ürün gamı ve yeni ürünler de aynı üstün teknolojik altyapıdan hizmet verecek.