kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mahalle sakinleri, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Münir Turan'la inşaat başlamadan önce konuştuklarında, 'depo yapıyoruz' yanıtını almış. Depo daha sonra tersane olmuş. Turan da kendisini yanılttıklarını söylemiş ama fatura Aydınlı Mahallesi sakinleri ödüyor.

Tuzla'nın kaçak tersaneleri mahallelere bile girmiş!

HABER MERKEZİ ÖZGÜR GÜRBÜZ
Tuzla'nın denizden 8 kilometre uzaktaki Aydınlı Mahallesi son 3-4 yılda yapılan tersanelerle dolmuş. Mahalle sakinleri ise şikayet ediyor..
Tersanelerde yaşanan işçi ölümleriyle gündemden düşmeyen Tuzla'da yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Tuzla'nın denizden 8 kilometre uzaktaki Aydınlı Mahallesi son 3- 4 yıldır yerleşim alanlarına yapılan dev tersanelerle doldu. Tuzla'da deniz kenarında yer bulamayan tersaneler, sanayi yerleşimine açık olmamasına rağmen halk sağlığını tehdit ederek, evlerin 20-30 metre uzağında gemi inşa ediyor. Gürültüden uyuyamayan, tozdan nefes alamayan ve pas yüzünden çamaşır dahi asamayan mahalleli, şikayetlerine yanıt alamadığı için sinir küpü...

EVLER PARA ETMİYOR
Penceresini açtığında karşısında devasa bir tanker gövdesi gören Aysel Güreş, "Camı açsam 5 dakika sonra kapatmak zorunda kalıyorum. Çocukları dışarı gönderemiyoruz, gürültüden uyuyamıyorlar. Kırmızı renkli tozu (taşlama denilen sonucu çıkan pas) gözle görebiliyorsunuz" diyor. Karşı komşusu Türkan Sürmeli de "Kapı, pencere açamıyoruz" diyor ve ekliyor: "Taşınacağız ama evlerimiz artık para etmiyor. Satmaya kalksanız kimse almıyor." Mahalle Muhtarı Süleyman Bicerikli, tersanelerin yerleşim alanlarının içine getirilmesinin hata olduğunu söylüyor. Bicerikli durumu, "2004 yılında muhtar seçildiğim gün temeller atıldı. O günden başlayarak mahalle halkı bize şikayette bulunuyor. Biz de dilekçe topladık Tuzla Belediye'sine başvurduk. Telefonla 'dilekçenizi aldık, zabıta müdürlüğüne başvurduk' açıklamasını aldık ama bir şey değişmedi" şeklinde özetliyor. ABS tersanesine 50 metre uzakta oturan Şerife ve Coşkun Kortag çiftinin ise derdi başka. 3 katlı evlerinin çatısını izinsiz onardıkları için 4 bin 100 YTL ceza kesilen çift, "Bizim çatımızı görenler, yanıbaşımızdaki dev tersaneyi görmüyor" diye isyan ediyor. Ceza nedeni çevrede görsel kirlilik yaratmak. Kortag haklı olarak soruyor: "Çevreyi ben mi kirletiyorum bu fabrika mı?".