kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toplam 38 kişi tutuklu

İLİŞKİLİ HABERLER
Toplam 38 kişi tutuklu
Terör konusunda kitap yazdı
Doç. Dr. Emin Gürses:
Örgüt teorisyenliğinin yanı sıra istihbari destekte bulunup, örgüt propagandası yapmak ve devam eden bir operasyonun mahkeme boyutuna zarar verecek açıklamalar yapmakla suçlanıyor. Etnik Terör, Ayrılıkçı Terörün Ananotimisi IRA-ETA-PKK, Milliyetçi Hareketler ve Uluslararası Sistem ve İnsan Hakları Diplomasi kitapları bulunuyor.

Bilgisayarında 3 bin sayfa rapor
Doç. Dr. Ümit Sayın:
Örgüt doktrinini geliştirmek, üniversite içinde ikilik yaratarak öğretim üyelerini fişlemek ve bazı öğretim üyelerini örgüte hedef göstermek gibi suçlamalar var. Sayın'ın bilgisayarında 'Ergenekon' yapılanmasıyla ilgili 3 bin sayfalık rapor bulundu. Rapor operasyona dayanak oluşturdu. Bilgisayarda Necip Hablemitoğlu cinayetiyle de ilgili şifreli bilgiler çıktı.

Medya yapılanması suçlaması
Gazeteci Vedat Yenerer:
Örgüt lehinde propaganda faaliyetlerinde bulunup, devam etmekte olan bir operasyonu yönlendirmek ve değişik internet sitelerinde değişik isimler adı altında toplumu yanlış ve yalan bilgilerle yönlendirmeye çalışmak iddiaları var. Ergenekon'un medya yapılanması içerisinde olduğu öne sürülen Yenerer, çeşitli gazete ve TV'lerde muhabirlik yaptı.