kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emre Günaydın ve arkadaşları 18 Nisan 2007 tarihinde bu çay ocağında buluşup çay içti daha sonra da cinayetler işlendi...

Cinayet öncesinde çay molası vermişler

Necla GÖRGEÇ / HABER MERKEZİ
Malatya Zirve Yayınevi'ndeki cinayet öncesi zanlılar karşı caddede çay ocağına gitti. Esnafın bildiği bu olayı polisin soruşturmadığı ortaya çıktı..
18 Nisan 2007'de Malatya'da Emre Günaydın ve dört arkadaşının Zirve Yayınevi'ni basıp misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle Alman vatandaşı Tilmann Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'i öldürmesinin üzerinden yaklaşık 10 ay geçti. Ancak cinayetlerin yeterince soruşturulmadığına ilişkin kaygılar giderek artıyor. Cinayetlerin meydana geldiği iş hanının karşısında bulunan çay ocağının garsonu tarafından dile getirilen bir ayrıntı da bu kaygıları doğrular nitelikte. Buna göre Emre Günaydın ve arkadaşları cinayetten kısa bir süre önce çay ocağına gelerek beklediler. Üstelik beklerken çay da içtiler. Saat 12.00 civarında da karşısındaki işhanına giderek cinayet planlarını gerçekleştirdiler. Üstelik bu bilgi bir sır da değil. Caddede işyeri bulunan tüm esnaf katillerin cinayetler işlenmeden uzun zaman önce Zirve Yayınevi'ne ziyaretlerde bulunduğunu biliyor. Tüm cadde esnafının bildiği bu bilgiyi çay ocağının garsonu da doğruluyor. Adını vermek istemeyen çay ocağının garsonu, bu bilgileri doğrularken, polisin kendisiyle bu konuda hiç konuşmadığını belirtiyor.
Haberin fotoğrafları