kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Emin Gürses - Vedat Yenerer - Ümit Sayın

Ergenekon'da bir gazeteci 2 doçent

Veli SARIBOĞA - Ferit ZENGİN / SABAH
Tutuklulardan iki doçentin örgütün teorisyenleri olduğu, gazeteci Vedat Yenerer'in ise 5 farklı internet sitesinde yaptığı yorumlarla örgüt lehinde propaganda faaliyetlerinde bulunduğu öne sürüldü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ergenekon'da bir gazeteci 2 doçent
Terör örgütü olarak suçlanan Ergenekon'a düzenlenen 4'üncü halka operasyonunda gözaltına alınan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Sayın, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emin Gürses, emekli astsubay Orhan Tunç, Özalların kuyumcusu Hayrettin Ertekin, gazeteci Vedat Yenerer, kapatılan Noel Baba Konseyi Başkanı Muammer Karabulut "yasadışı örgütü üyesi" olmak ve halkı hükümete karşı tahrik etmek suçlarından tutuklandı. Zanlıların örgüte istihbari, lojistik ve propaganda desteğinde bulunduğu iddia edildi.

TUTUKLAMALAR 38'E ÇIKTI
Önceki gün çıkarıldıkları adliyede 3 savcı tarafından ifadeleri alınan ve dün saat 04.00'e kadar da mahkemede sorgulanan 6 kişi Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. Coşkun Çalık ise savcılıktan serbest kaldı. Ergenekon soruşturmasında daha önce aralarında emekli tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli kurmay albay Mehmet Fikri Karadağ, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk, emekli astsubay Oktay Yıldırım, "Susurluk Davası'' hükümlüsü Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçsiz ile Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da bulunduğu 32 kişi tutuklanmıştı. Business Channel'ın ortağı, sosyete kuyumcusu Hayrettin Ertekin, 1983-1987 yılları arasında da Turgut Özal'a danışmanlık yaptı. Halen pırlanta alım satımı yapan Ertekin'in adı işadamı Ümran Üzümcü ile eşi Melahat Üzümcü'nün boşanmasında 3,5 milyon dolarlık tablo koleksiyonun kaybolması olayına da karışmıştı. Kendisini askeri istihbarat uzmanı olarak tanıtan Ertekin, yazdığı yazıları "Enternet Grup Strateji Başkanı" adı altında internet ortamında yayınlıyordu.

SAYIN'A ÜZEYİR GARİH SORGUSU
Kendisini gazeteci yazar olarak tanıtan emekli astsubay Orhan Tunç ise "AKP'in Azraille Randevusu" yazısında hükümeti ve icraatlarını eleştirmişti. Mahkeme kararıyla kapatılan Noel Baba Vakfı'nın eski başkanı ve Noel Baba Barış Konseyi Başkanı olan Muammer Karabulut, Türk Ortadoks Kilisesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ile birlikte Ayasofya Derneği'nin kurucuları arasında yeralıyor. Adli Tıp Enstitüsü'nde doçent olan Ümit Sayın'a ise işadamı Üzeyir Garih cinayeti ile ilgili evinden çıkan haber ve evraklar soruldu. Bunların ismini hatırlayamadığı bir gazeteci tarafından kendisine verildiğini anlatan Ümit Sayın, evraklara bu güne kadar hiç bakmadığını söyledi.
Haberin fotoğrafları