kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hocalar mahkemelik

Nergis DEMİRKAYA
Türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan rektörlerin suç işlediğini savunan Özcan, yasakçı rektörleri hukukçularla ikna edecek, ikna olmayanlar hakkında ise hukuki işlem yapacak..
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile bazı rektörler arasında yaşanan "türban yasağı sürüyor mu" tartışması mahkemeye taşınıyor. Yasağını uygulamakta ısrar eden rektörler hakkında suç duyurusu yapılmaya başlandı. Özcan da dün Akşam gazetesine, "Bizim genelgemize uymayan rektörleri Ankara'ya çağıracağım. Hukukçularımızla onları ikna etmeye çalışacağım. Buna rağmen genelgemize uyulmazsa hukuki yollara başvururum" dedi. Rektörler hakkında suç duyuruları, görevi kötüye kullanma gibi bir nedenle yapılırsa işlem için YÖK'ten izin alınacak. "Eğitim hakkı ihlali" tespiti yapılırsa ise YÖK izni gerekmeden Anayasayı ihlali suçlamasıyla doğrudan soruşturma açılabilecek. YÖK Başkanı da yanlış uygulama yaptığını düşündüğü rektörler hakkında disiplin soruşturması başlatabilecek.

KARŞILIKLI DAVA
Türban yasağını sürdüren çok sayıda rektör ise YÖK Başkanı Özcan'ın bu yasağın kaldırılmasını isteyen yazılar yayınlayarak suç işlediğini savunuyor. Bu durumda da rektörler veya başı açık öğrenciler Özcan hakkında "kanunsuz emir verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunabilir. Özcan hakkında suç duyurusu yapılırsa, talebi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve üç YÖK üyesi karara bağlayacak. Özcan'ın yargılanması hakkında son sözü Danıştay verecek.