kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kürt parlamentosu tazminat istiyor

ANKA
Yeni Haber
Irak'taki Kürt bölgesel parlamentosu, Türkiye'nin, "Güneş Harekatı"nın "Kürdistan bölgesinde yol açtığı büyük zararlar" nedeniyle "tazminat" ödemesini ve Irak hükümetinin Türkiye ile mevcut tüm anlaşmaları iptal etmesini istedi.

KYB sitesine göre, Kürt bölgesel parlamentosunun "Güneş Harekatı"nı görüşmek üzere yaptığı olağanüstü oturumunda, Parlamento Başkan Vekili Kemal Kerküki, "Türkiye ile PKK arasındaki anlaşmazlığının Türkiye'nin iç işi olduğu"nu söyledi.

Irak merkezi hükümetinin operasyona ilişkin tutumunu eleştiren Kerküki, "Türkiye'nin Kürt bölgesine yönelik saldırı, Irak'ın egemenliğinin bir ihlalidir. Bağdat hükümeti, Kürdistan bölgesini korumak için daha fazla diplomatik ve siyasi çabaları yapmalıydı" şeklinde konuştu.

BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİLEN TOPLANSIN

Oturum sırasında son gelişmelere ilişkin bir raporu sunan Peşmerge Komisyonu, "Kürdistan bölgesindeki tüm Türk askeri üslerinin kapatılmasını" istedi.

Bu arada, İçişleri Komisyonunca sunulan diğer bir raporda ise, Türkiye'nin askeri operasyonun yol açtığı "büyük zararlar" nedeniyle "tazminat" ödemesi gerektiği belirtildi.

Irak hükümetinin BM Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplanmasını talep etmesi gerektiği savunulan raporda ayrıca Irak hükümetinin Türkiye ile mevcut tüm anlaşmaları iptal etmesi de istendi.