kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Fuat Turgut

Destekçiye tehdit Ermenilere hakaret Rakel Dink'e küfür

Veli SARIBOĞA - Recai KÖMÜR Mustafa KAYA / SABAH
Dink davası duruşmasında tetikçi O.S., Rakel Dink'e küfür etti. Avukat Fuat Turgut "Kuduz Ermeniler" diye bağırdı, aileye destek verenlere "Allah hepsini Hrantlarına kavuştursun" dedi..
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasına 15 gün aradan sonra dün kaldığı yerden devam edildi. Duruşmaya zanlı ve avukatlarının Dink ailesi ile Ermenilere yönelik hakaretleri damgasını vurdu. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Mustafa Öztürk, O.S., Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Tuncay Uzundal geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Tutuksuz yargılanan sanıklardan dönemin Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yaşar Cihan ile BBP yöneticisi Halis Egemen de eşleriyle birlikte adliyeye geldi. Sanıklar duruşma salonuna alınırken cinayetin tetikçisi olduğu gerekçesi ile yargılanan O.S., Rakel Dink ile avukatlarından Kezban Hatemi'nin olduğu yöne dönerek küfür etti. Hatemi, O.S.'nin beraberindeki Rakel Dink'e küfür ettiğini söyledi. Cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut da duruşma salonunda "Benim müvekkilim Hocalı katliamını yapan Kuduz Ermenilere benzemez" diye bağırınca mahkeme başkanı tarafından uyarıldı. Turgut, duruşma öncesinde ise adliye önünde Dink Ailesi'ne destek verenlere yönelik sert açıklamalar yaptı. Avukat Turgut, "Karen Fogg, Claudia Roth, enişteleri Joost Lagendijk geldi mi? Malta memurları burada mı? 'Hepimiz Ermeniyiz' diyen güruh nerede? Onlar da dışarıda mı? Allah hepsini Hrantlarına kavuştursun! Bu, bugünkü duruşmadan önce onlara yaptığım duamdır" diye konuştu.

BÜYÜK ABİ 'SUS' DEDİ
Duruşmada, müdahil avukatlar O.S.'yi İstanbul'a gitmesi için otogara götürdüğü ileri sürülen sanıklardan Ersin Yolcu'yu çapraz sorguya aldı. Avukatların "O.S.'yi olaydan bir gün önce mi yoksa 17 Ocak'ta mı otogara bıraktın" sorusunu yöneltmeleri üzerine 'büyük abi' Erhan Tuncel'in Yolcu'ya, "Sus, konuşma" dediği öğrenildi. Öldürülmeden önce İstanbul Valiliği'nde Dink'i uyaran iki istihbaratçının kimlikleriyle ilgili sorularına Valilik'ten yanıt verilmediğini vurgulayan avukatların, mahkemeden tekrar yazı yazılmasını istedikleri de bildirildi. Egemen'in McDonald's bombalamasının detaylarını anlatmasına sinirlenen Hayal, müdahil avukat Erdal Doğan'ın kendisine soru sormayı talep etmesine tepki gösterince salondan çıkarıldı. Bu arada daha önce uyarılan Turgut, Dink'in Türk düşmanı olduğunun mahkeme kararı ile tescil edildiğini söyleyince salondan çıkartıldı. Duruşma 28 Nisan 2008 tarihine ertelendi.
Haberin fotoğrafları