kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye şehitlere ağladı unutulmayacaklar

Kadir ERCAN- Göksel ÇAĞLAV/ANKARA
Binbaşı Zafer Kılıç, yüzbaşı Tekin Işık ve üsteğmen Gürcan Ulucan'ın cenazeleri, Ankara'da devlet erkânı ve vatandaşlar tarafından uğurlandı..
TSK'nın PKK terör örgütüne karşı Kuzey Irak'ta sürdürdüğü kara harekâtı sırasında şehit düşen piyade binbaşı Zafer Kılıç, Cobra helikopterin düşmesiyle şehit olan pilot yüzbaşı Tekin Işık ve pilot üsteğmen Gürcan Ulucan için, Ankara Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni, devlet ve milletin PKK'ya karşı birlik bütünlük ve kararlılık gösterisine dönüştü. Cenazede şehit binbaşı Kılıç'ın eşi Sibel ile 11 yaşındaki kızı Ecem ve 4 yaşındaki oğlu Yağız'ın "Sen ölmedin, kalbimizde yaşıyorsun" diyerek tabuta sarılmaları ve şehit babalarını son yolculuğuna Türk bayrağı ile uğurlamaları Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile eşi Filiz Hanım'ı da ağlattı.

ÜNİFORMALI DESTEK
İkindi namazından sonra düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyeleri, bakanlar, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kuvvet komutanları, Yargıtay, Danıştay başkan ve üyeleri, CHP lideri Deniz Baykal ile MHP lideri Devlet Bahçeli, milletvekilleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Ankara garnizonunda görevli generaller ve üst düzey subaylarla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve polis şefleri üniformalarıyla Kocatepe Camisi'nin avlusunu doldurdu. Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, kuvvet komutanlarıyla birlikte şehitlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, cami avlusunu dolduran binlerce kişilik kalabalık tarafından alkışlandı. Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ operasyon nedeniyle Güneydoğu'da bulunduğu için cenazeye katılamadı.

HALK BAYRAKLARLA
Bahçeli, cami avlusuna girerken, bir emekli memur, "Neden hep fakir çocukları şehit oluyor? Bu yara ne zaman kapanacak?" diye sordu. Başbakan Erdoğan, bakanlarla birlikte, şehit yakınlarına başsağlığı diledikten sonra, ikindi namazı için, halkın önündeki bölümden camiye girerken, Türk bayrakları bulunan kalabalık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ya Allah Bismillah, Allahüekber. Kahrolsun PKK" diye slogan attı. Küçük bir grup ise, "Yuh" diye bağırıp, "Bu asker yatmadı, vatanını satmadı" tepkisini gösterdi.

BAYRAK İNMEZ
Cenazede, cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ve yüzlerce asker saf tuttu. Şehitlerin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu kıldırdı. Kocatepe Camisi imamı, namaz öncesi verdiği vaazda, "Bu bayrak inmez, bu ezan susmaz" diyerek şehitlere başsağlığı diledi. Cobra helikopterinin düşmesiyle şehit olan kara pilot yüzbaşı Tekin Işık'ın annesi Müşkinaz ile babası Muharrem Işık, "Vatan sağ olsun" derken, kara pilot üsteğmen Gürcan Ulucan'ın eşi Özge, annesi Nesrin ve babası Özcan Ulucan, dimdik ayakta durdu. Binbaşı Zafer Kılıç ile yüzbaşı Tekin Işık'ın cenazeleri Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi. Gürcan Ulucan'ın cenazesi ise İzmir'e gönderildi. Askeri Şehitliği'ne gönderildi.
Haberin fotoğrafları