kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Akademisyenler meydan okuyor"

Yeni Haber
Türban ile ilgili anayasa değişikliklerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından üniversitelerde yaşanan kargaşa, yabancı medyaya da yansıdı. İngiliz yayın kuruluşu BBC, türban konusunun Türkiye'deki kamu oyununu böldüğünü ileri sürerken "Türk akademisyenleri, türban yasasına meydan okuyor" dedi.

BBC haberinde parlamentodan büyük çoğunluğun onayıyla geçen anayasa değişikliklerinin kamuoyunu böldüğünü belirterek, "Bazı üniversiteler, kadın öğrencilerin türban kullanmasına izin veren yeni bir yasal düzenlemeye meydan okuyorlar" yorumunu yaptı.

Baş örtüsü serbestliğinin üniversitelerde farklı uygulamalara neden olduğunu belirten BBC, muhalefetin laikliğe sıkı sıkı bağlı olan devletin altının kazıldığını düşündüğünü belirterek, ana muhalefet partisinin din ve devlet ayrılığını tehdit eden değişikliklerin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmayı düşündüğünü kaydetti. BBC ayrıca YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, üniversite rektörlerinin, uygulamaları anayasa değişikliğine uygun hale getirilmesi konusunda sorumluluklarının olduğunu belirttiğine de dikkat çekti.

(ANKA)