kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÇAĞLAR: SORUN YOK ŞEKERİM İşadamı Cavit Çağlar, dün Fon yetkilileriyle görüştü. Çağlar, gazetecilerin sorularına "Sorun yok şekerim" yanıtını verdi. 2004'te Nergis Grubu ile 1.6 milyar dolarlık ödeme planı çıkarılmıştı. Gruptan bugüne kadar 144 milyon dolar tahsil edilebildi.

Çağlar'ın 2 şirketine el kondu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, (TMSF) Çağlar Grubu'nun bankası olan İnterbank'a el koymadan önce Yasemin Turizm ve Bis Enerji şirketinin yüzde 50 hissesinin üçüncü kişilere muvazzaalı bir şekilde devredildiğini tespit edip bu iki şirketlere el koydu. Yasemin Turizm'in içinde ise sadece İstanbul'daki The Plaza Otel bulunuyor.

TABELA ŞİRKETİ KURULMUŞ
Bis Enerji'nin İş Bankası'nın da üzerinde ipoteğinin bulunduğu yüzde 50 hissesinin aslında Çağlar Grubu'na ait olduğu ancak yine grubun bankasına el konulmadan önce üçüncü kişilere devredildiği TMSF tarafından açıklandı. Edenilen bilgilere göre Cavit Çağlar bankasına el koymadan bir sure önce The Plaza Otel'in içinde bulunduğu Yasemin Turizm'i Leon Nihat Barha'ya devretti. Ancak bu işlemin gerçek bir işlem olmadığını tespit eden TMSF, bu şirkete el koydu.

ÇAĞLAR ÇALIŞMA ODASINDAYDI
TMSF yetkilileri, dün The Plaza Otel'e el koymaya gittiklerinde çalışma odasında Cavit Çağlar'ı bulduklarını kaydederek, "Otel gerçeğe aykırı olarak, mal kaçırmak için devredilmiş olarak gösterilmiş. Bunu tespit edip el koyma işlemini gerçekleştirdik. Zaten biz gittiğimizde Cavit Çağlar'ı çalışma odasında bulduk" şeklinde konuştular. Bis Enerji'nin ise İş Bankası'nın da ipoteği üstünde bulunan yüzde 50 hissesine el konulduğunu dile getiren TMSF yetkilileri, bu işlemin ise ipotekten sonra gelmek kaydıyla gerçekleştiğini kaydettiler. Bu şirketin geri kalan yüzde 50 hissesinin ise Çağlar Grubu'nun olmadığı başka bir şahsın olduğu ifade edildi. TMSF tarafından yapılan açıklamada "tabela şirketi" niteliğinde olduğu anlaşılan ve banka kaynağı aktarıldığı tespit edilen Yasemin Turizm ve Ticaret AŞ'nin de yönetim ve denetiminin TMSF'ye geçtiği dile getirilirken, banka kaynaklarının fon adına tescil edildiği vurgulandı.