kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Berthold Krüger - Anıl Gürsoy

Seat, Doğuş Otomotiv'le Türk dünyasına açılacak

ÖZHAN TEZEL
18.02.2008
Doğuş Otomotiv'in küresel büyüme stratejisi tam gaz devam ediyor. VW bünyesindeki Seat'te Türk Cumhuriyetlerine Doğuş'la açılmayı planlıyor... Mısır’da VW ticari araçların satış ve servis hizmetini yürüten Doğuş Otomotiv, Lozan’da da Porsche satma yetkisini almıştı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Seat, Doğuş Otomotiv'le Türk dünyasına açılacak
Önce Mısır'da Volkswagen (VW) Ticari Araçlar'ın satış ve satış sonrası servis hizmeti hakkını daha sonra ise Lozan'da İsviçreliler'e Porsche satma yetkisini alan Doğuş Otomotiv'in küresel büyüme stratejisi tam gaz devam ediyor. Geçen hafta OtoMotion'ı ziyarete gelen üst düzey VW grubu yetkilileri arasında bulunan Seat'ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berthold Krüger, Doğuş'un küresel büyüme stratejisine katkıda bulunacak bir teklifi çantasından çıkardı. Türk Cumhuriyetleri ve İran'da büyüyerek Seat'ın uluslararası satışlarını arttırmaya çalışan Krüger, bu pazarlar için Doğuş Otomotiv'den yardım istedi. Seat Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, yapılan görüşmeleri şöyle anlattı: "Krüger OtoMotion'ı ziyaret etmek için Türkiye'ye geldi. Kendisini misafir ettik. Seat'ın bölgesel açılım planlarını konuştuk. Türk Cumhuriyetleri ve İran'ı pazar olarak bilmediklerini ve buralarda bir açılımda bulunmak istediklerini belirttiler.

KAPIMIZ AÇIK DENMİŞTİ
Kendilerine nasıl yardımcı olabileceğimizi sordu. Bu pazarlara birlikte açılma konusunda resmi bir teklifleri olmadı. Fakat bir düşünce olarak 'siz alırmısınız' konusu dile geldi. Genel olarak o pazarlarla ilgili detaylı bir çalışma yapıp Seat'a sunacağız. Martta Cenevre Otomobil Fuarı'nda tekrar bir araya gelip bu konuyu konuşacağız." Geçen hafta otomobil pazarlama ve kültür merkezi OtoMotion'ı görmek ve Doğuş Otomotiv yetkilileriyle temaslarda bulunmak için Türkiye'yi ziyaret eden VW Grubu'nun üst düzey yetkilileri, Doğuş Otomotiv'in küresel büyüme stratejisine tam destek vermişti. "Yeni ortaklıklar için yer gösterebiliriz, Doğuş Otomotiv öneride de bulunabilir" diyen VW Uluslararası Satış Direktörü Kevin Rose, Doğuş Otomotiv'e tüm dünyada VW Grubunun kapılarının açık olduğunu belirtmişti. Rose, şunları söylemişti: "Doğuş'un yurtdışı pazarlardaki temsil ve yönetim kabiliyeti çok başarılı. Yeni distribütörlük veya bayilik için biz kendilerine yer önerebiliriz, kendileri de bize bir öneriyle gelebilirler. VW'yi dünyanın her yerinde başarıyla temsil edeceğine inandığımız Doğuş Otomotiv bölgesel ve küresel anlamda VW markalarıyla birlikte büyümeye devam edecektir."
Haberin fotoğrafları