kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Eleştiri doğal hak, fazlasında herkes kendi ayağına sıkar'

Sanayi Bakanı Çağlayan, TOBB ve TÜSİAD'ın eleştiride bulunmasının hakları olmakla birlikte söyleme biçimlerinin de önemli olduğunu vurgulayarak, "Sektör battı ifadeleri sektörü batırmaya götürür" dedi..
*Geçmişteki sözlerimin arkasındayım. Elbette eksikler var ama fazla telaşa gerek yok
*İş dünyası çözümü de ortaya koymalı. Krizden nasıl etkileneceğini bilen varsa anlatsın
*Eline kılıç al savur" diyorlarsa da böyle geçmişte de bir alışkanlığım olmadı

TOBB ve TÜSİAD başta olmak üzere iş dünyasından arka arkaya gelen "ekonomik darboğaz" uyarılarına hükümetten yanıt gecikmedi. Telaşa gerek olmadığını belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, eleştiri yapmak doğal hak olmakla birlikte söyleme ve yapma biçimlerinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu tür şeyleri eğer fazlasıyla gündeme getirsek inan ki herkes kendi ayağına sıkar. 'Sektör battı, sektör bitti' ifadeleri, hakikaten o sektörü sonunda batırmaya götürebilir" dedi. Bakan Çağlayan, Bakanlık Konferans Salonu'ndaki sohbet toplantısında, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle bir araya geldi.

'TELAŞA GEREK YOK'
Bakan Çağlayan toplantıda, TÜSİAD ve TOBB'dan eleştiri seslerinin yükseldiğinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: "Herkes eleştiride bulunabilir. Onların en demokratik hakkı. Kalkıp onlara reaksiyon göstermem benim açımdan da doğru olmaz. Onlar hepsi benim çok değerli arkadaşlarım. Tabii kimin ne amaçla dediğini bilmiyorum, isteyen istediğini söyleyebilir. Ama ben ne söyleyeceğimi ne söylemeyeceğimi çok net olarak biliyorum. Ama diyorlar ki 'Eline kılıç al, ortalığı kas, kavur' benim zaten gençliğimde böyle bir alışkanlığım olmadı. Hep hiçbir şeyi dejenere etmeden gündeme getirmeye çalıştım. ASO başkanına yakışır tarzda konuları gündeme getirmeye çalıştım. Bu konuda arkadaşlarım istediklerini söylemekte serbesttirler." Telaş etmeye gerek bulunmadığını belirten Çağlayan, şöyle devam etti: "Telaşe etmenin anlamı da yok. ABD'deMortgage kaynaklı bir kriz ve bunun kimi, nasıl etkileyeceği daha belli olmadan birtakım şeyler yapmak bana göre doğru değil. Bakın şunu net söyleyeyim. Söyleme biçimleri ve bunun karşılığında bunları yapma biçimleri son derece önemlidir. Bu tür şeyleri eğer fazlasıyla gündeme getirsek inan ki herkes kendi ayağına sıkar. Tekstil, konfeksiyon sektöründe yaşanmıştır. (Sektör battı, sektör bitti) ifadeleri, hakikaten o sektörü sonunda batırmaya götürebilir.''